Mehmet Mert

Mehmet Mert

Evet mi hayır mı….

Evet mi hayır mı….

 El ele, omuz omuza, kalp kalbe, hep birlikte tam bağımsız büyük Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmaya EVET.
Yargıyı, yasamayı, yürütmeyi, vesayeti, hakkı, hukuku, adaleti tek adama teslim etmeye HAYIR.
*
İstikrara, düzene, sisteme, disipline, tek parti hükümetine, performansa, iş üretmeye, hizmet getirmeye, çalışkanlığa EVET.
Ülkenin yarısının fikrinin alınmadığı, dışlandığı, ötekileştirildiği, ayrıştırıldığı, yalnızlaştırıldığı, yok sayıldığı bir anayasa değişikliğine HAYIR.
*
Barışa, kardeşliğe, huzur içinde yaşamaya, tek vatanın bölünmez bütünlüğüne, tek bayrağın sonsuza dek dalgalanmasına, tek devletin bütün çıkarlarının korunmasına, tek milletin hep bir arada dayanışmasına ve yaşamasına EVET.
Referanduma gidilirken önüne seçenek konan bir halkın tercihi ne olursa olsun ona saygı göstermeyen bir anlayışa, o halkı dışlayana, vatan haini sayana, terörist damgası vurmaya kalkana HAYIR.
*
Gençlerin ve kadınların da seçme ve seçilme haklarının artırılmasına, engellilerin seçme, seçilme ve yaşamlarını iyileştirme haklarının arttırılmasına, hayvan haklarının korunmasına, insan haklarının evrensel seviyelere taşınmasına, doğanın korunmasına EVET.
Gençlerin ve kadınların, hayvanların, doğanın, insan haklarının, bir ülkede yaşayan bütün insanların suistimal edilmesine HAYIR.
*
Askeri vesayetin, polis vesayetinin, sivil vesayetin, yargı vesayetinin, kısaca her türlü vesayet ve baskıların ortadan kalkmasına EVET.
Her türlü darbelere, baskılara, zülümlere, demokratik hukuk devletine karşı gelen bir anlayışa HAYIR.
*
Modern eğitim sistemine, yaşam haklarının özgürlüğüne, medya özgürlüğüne, sanat özgürlüğüne, fikir özgürlüğüne EVET.
Gericiliye, yobazlığa, cehalete, zorbalığa, özgür ve bağımsız gazeteciliğin engellenmesine, fikir eserlerinin yasaklanmasına HAYIR.
*
Dinini yaşamak isteyenlerin inandığı gibi ibadet etmesine yardımcı olunmasına, ibadethanelerin temiz ve bakımlı olunmasına, din ile devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulmasına, ibadethanelere siyasetin ve ticaretin sokulmamasına EVET.
Laikliğe karşı çıkılmasına, insanların dini konuda zorlanmasına, ibadethanelerin eğitim kurumlarının önüne geçmesine müsade edilmesine HAYIR.
*
Modernleşmeye, evrenselleşmeye, küresel yaşama ayak uydurmaya, kalkınmaya, milli gelirin eşit ve adil dağıtılmasına, faizlerin düşürülmesine, uluslararası iş birliğine, uluslararası barış ve dayanışmaya EVET.
İç ve dışta düşman kazanmaya, gelir dağılımı adaletsizliğine, rüşvete, talana, dosya takipçiliğine, torpile, ranta dayalı her türlü girişimciliğe HAYIR.
*
Siyasi partisi ne olursa olsun her bireye eşit davranmaya, A partilisi ile B partilisinin tüm haklarının korunmasına, ülke genelinde bütün siyasi parti mensuplarının haklarının aynı oranda korunmasına, devletin imkanlarının bütün ülke insanlarına eşit oranda sunulmasına EVET.
Bir parti genel başkanının aynı zamanda o ülkede BAŞKAN yetkili görevlerde bulunmasına, yönetim organlarının yasalar çerçevesi dışına çıkarılmasına, hiyerarşinin bir siyasi partiye teslim edilmesine HAYIR.

Esnafın iyileşmesi için yapılan çalışmalara, yatırıma dayalı faaliyetlere, vatandaşın ödediği vergilerin doğru yerlerde kullanılmasına, çalışanların her türlü haklarının korunmasına, sendikal hakların artırılmasına EVET.
Hükümetlerin her başı sıkıştığında, elektriğe, doğalgaza, KDV’ye, suya, sabuna, alkole zam yapmasına HAYIR.
*
Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek cumhuriyet ülkesi olarak devam etmesine, Anayasamızın ilk dört maddesinin sonsuza kadar devamına, Atatürk ilkelerine sonsuza kadar sahip çıkılmasına EVET.
Yüz yıl önceki şartların göz önünde bulundurulmadan, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına dil uzatmaya kalkanlara, cumhuriyete dokunmaya kalkanlara, kırmızı çizgilerimize dokunmaya kalkanlara, kesinlikle ve şiddetle HAYIR.
*
İster referandum açısından bakalım, ister her türlü yaklaşım açısından bakalım.
Galiba Türkiye işte benim burada kısaca bahsetmeye çalıştığım evet ve hayırlarda ayrışıyor.
Yukarıdaki evetler ağır basarsa referandumdan evet oyu fazla çıkacak, hayırlar ağır basarsa hayır oyu fazla çıkacak.
Hangi sonuç çıkarsa çıksın Türkiye’yi çok farklı bir gelecek bekliyor.
Umarız bu farklılık, kalkınma, ilerleme, büyüme, halkın tamamının refahı ve huzuru, içeride ve dışarıda barış anlamında gerçekleşir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi