Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Evlensem bir türlü evlenmesem bir türlü!

Evlensem bir türlü evlenmesem bir türlü!


Efendim malumunuz Silivri Belediye Meclisi Pazartesi günü hararetli başladı. Cuma günlerine gözlerimizi diktik bekliyoruz. Neler olmuştu Silivri Belediye Meclisinde hatırlayalım:
Gazetemizin de gündeme taşıdığı Kültür Merkezi protokolü, AK Parti grubu tarafından bir soru önergesi ile gündeme getirildi. Klasik polemiklerin satır başlarını zaten tahmin edersiniz.
“Bu yaptığınız yönetim zağğğğfiyetiiii”
“Olur mu kuşum, siz onun dikalasını yaptınız”
“Höyt, protokolü nasıl yaptınız bakıyım canımın içisi?”
“İyi niyetle yaptık şekerim, iyi niyetle”
“Hea eskiden bizim yaptığımız gibi yani. Taaaam o zaman”
“Anladın sen onu”
Böyle işte.. Yani klasik siyasi polemikler. Alışık olduğumuz gibi…
Bunun dışına çıkan isim Özcan Işıklar oldu bu kez. Yani rutin polemiğin dışına çıkıp meclisi şoke edecek bir iddiayı gündeme taşıdı.
“Sizin meclis üyeniz, Kültür Merkezi olayını sorgulamamamız için rüşvet aldığımızı söylemiş” dedi kibarca.. Karakaş gibi hepimiz şok olduk tabi. Silivri dedikoduya meyilli olsa da her ne kadar, meclis gündemini meşgul etmezdi genelde böyle dedikodular.
Karakaş “Söyle bakiiim kimmiş o densiz” dedi.
Işıklar “Pışşııııkkk, o kendi söylesin banane” dedi.
Mesele Cuma günü açıklanmak üzere ilgili komisyona havale edildi.
Şimdi herkes o meclis üyesinin kim olduğunun açıklanacağı Cuma günkü Silivri Belediye Meclisini bekliyor dört gözle. Dedikodu var işin içinde. Meclis dolup taşacak söylemedi demeyin.
*****
Küçük Ayşe, annesine sormuş:
-“Anneciğim, eğer ben evlenmezsem Aylin teyzem gibi evde mi kalırım?”
Annesi; “Evet yavrucuğum”
Ayşe; “Peki ya evlenirsem babam gibi biriyle mi evlenirim?”
Annesi; “Evet, yavrum”
Ayşe bir süre düşündükten sonra: “Allah Allah… Evlensem bir türlü, evlenmesem bir türlü”

*****
Bizimki de o hesap. Açıklasan bir türlü açıklamasan bir türlü. Söylesen bir türlü, söylemesen bir türlü. İhraç etsen bir türlü, etmesen bir türlü. İnkar etsen bir türlü, kabul etsen bir türlü.
Bu Cuma çok şen şakrak geçeceği kesin meclisin. Kaçırılmamalı.

Fakat, bu iddiayı dillendiren meclis üyesi arkadaş Mehmet Balcı’yı pek iyi analiz edememiş sanırım. Yahu iddialara göre o vatandaş, hayrına yaptırdığı cami için mal aldığı nalbura bile borç takmış. Ben de söyleyenin yalancısıyım. Ama biraz cimri diyorlar laf aramızda. Allasen, sen inandın mı şimdi bu adamın Işıklar’a 1 milyon 300 bin TL, Karakaş’a da 600 bin TL rüşvet vereceğine. Adam 2 milyonu verecek olsa Kültür Merkezini yapardı be o parayla. Hani anlatıldığı gibi biriyse, o parayı veren adam sonra ciğerci kedisi gibi Belediye’nin kapısında yatardı bence. Ayrıca verdiyse de Karakaş ve Işıklar almadıysa üzülürüm. Öyle bir adamın cebinden 2 milyon lira alabileni alkışlarım ben vallahi… Ciddiyim ha!


Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi