"ADAYLIĞIM ARTIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

"ADAYLIĞIM ARTIK SÖZ KONUSU DEĞİL"
Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı olacak mı? 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Haziran seçimlerinde aday olup olmayacağı tartışmalarına noktayı koydu.


Gül, geniş bir mutabakat oluşmadığı için adaylığının söz konusu olmadığını duyurdu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adayı için ismi en çok geçen isimlerden biri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Kamuoyunda çatı aday için konuşulan ve son olarak Saadet Partisi'nin adayı olacağı iddia edilen Abdullah Gül, bugün düzenlediği basın toplantısıyla dedikodulara son noktayı koydu. İşte Gül'ün açıklaması: Beka sorunlarıyla karşı karşıyayız, hamasetin ve karşılıklı hakaretlerin siyaseti esir aldığını görüyoruz. Siyasi manevraları, birçok yorumlarla meşguluz. Böyle bir ortam içinde Türkiye seçimlere gidiyor. Benim ismim de yoğun bir şekilde gündemde. Bir fainin ulaşabileceği bütün makamlara ulaştım. Bu yolların hepsini yürüdüm. Ne ben ne ailem herhangi bir arzu içinde değiliz. Bütün beklentimiz memleketin huzurlu, istikrarlı geleceğin güçlü olması. Hiçbir arzum, beklentim olamaz. Aktif günlük siyaset içinde olmadım.

"GENİŞ MUTABAKAT OLURSA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPARIZ DEMİŞTİM"

Günü geldi hain darbe teşebbüsü ortaya çıktığında hiç arkama bakmadan üstümü düşenleri yaptım. Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareketlilik benim dışımda gerçekleşmiştir. Benim bilgi ve tecrübeme güvenen kişilerin bir talebiyle ortaya çıkmıştır. Ben de çok geniş mutabakat söz konusu olursa üstümüze düşeni yapmaktan kaçınmayacağımı söyledim.

"ADAYLIĞIM ARTIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Geniş mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değil.

"KİMSEYLE ŞAHSİ MESELEM YOK"

Kimseyle herhangi bir şahsi meselem yok. Ben sadece politikalar ve gelecek vizyonuyla ilgileniyorum. Bütün arzum Türkiye'nin geleceğinin parlak olması, enerjimizi negatif meselelerle değil pozitif gündemlerle doldurmak olmalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.