Aziz Yıldırım'dan 'istifa' çağrısına yanıt!

Aziz Yıldırım'dan 'istifa' çağrısına yanıt!
Fenerbahçe'de arka arkaya alınan kötü sonuçlar sarı-lacivertli taraftarlar ile Aziz Yıldırım arasındaki iplerin tamamen kopmasına neden oldu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı protesto etmek amacıyla futbol maçlarına gitmeyen sarı-lacivertli taraftarlar, Aziz Yıldırım'ı istifaya davet etti.

Alanyaspor maçında Aziz Yıldırım için yapılan, "Yönetim istifa" tezahüratlarının yanı sıra mikro blog sitesi twitter üzerinden de "Aziz Yıldırım görevi bıraksın" kampanyası düzenleyen sarı-lacivertli taraftarlara, Fenerbahçe camiasına yakın isimler de destek veriyor.

Aziz Yıldırım'ın görevi bırakarak Ali Koç'un başkanlığı devralmasını isteyen Fenerbahçeli taraftarlar, diğer bir yandan da Sadettin Saran alternatifini gündemde tutuyor. Fenerbahçe taraftarı, Aziz Yıldırım'ın görevi bırakması konusunda ısrarcı tavrını sürdürürken; Yıldırım'ın "Yargıtay kararı çıkmadan görevi bırakmam" görüşündeki ısrarı devam ediyor.

 Fenerbahçe yönetimi Advocaat kararını verdi
Taraftardan gelen baskılar ve alınan kötü sonuçların üzerine dün gece geç saatlerde yönetimindeki A Takımı ile bir araya gelen Yıldırım, bu kritik toplantıda da Yargıtay konusundaki kararını bir kez daha dile getirdiği ve "Yargıtay'dan lehimize bir karar çıkmadan başkanlığı bırakmam" ifadelerini kullandığı ifade edildi.

AZİZ YILDIRIM NELER SÖYLEMİŞTİ?

Aziz Yıldırım, Mayıs ayında yapılan Fenerbahçe kongresinde başkanlığı bırakacak olması ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; "Yargıtay kararı geldikten sonra, bizim lehimize olumlu bir şekilde görevimi bırakacağım. Kongre sırasında yaptığı ilk konuşmada "Başkanlığı bırakamayacağım" şeklinde bir anlaşılma olmuş, böyle bir şey yok. Bu konuşmayı başka yerlere çekmeyin. Yargıtay'ın kararından sonra yönetimdeki arkaşdaşlar ile otur, uygun bir seçim tarihi kararlaştırırız" ifadelerini kullanmıştı.

YILDIRIM BAŞKANLIĞI BIRAKIRSA NE OLUR?

HULUSİ BELGÜ CEPHESİ:

Aziz Yıldırım ile hemen her süreçte ters düşen Hulusi Belgü, Yargıtay kararının beklenmesine gerek olmadığı görüşünü savunuyor. Belgü, Yargıtay kararının gecikebileceğini ve bu sebeple Aziz Yıldırım'ın bu kararı beklemeden görevi Ali Koç'a devretmesi gerektiğini ifade etti. Belgü, "Yargıtay kararını beklemeye gerek yok. Ali Koç başkanın haklarını sonuna kadar savunacaktır. Hep beraber sayın başkanın Ali Koç'un ve diğer adayların önünü açmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

SADETTİN SARAN CEPHESİ:

Fenerbahçe eski yöneticisi Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden haksız olarak ihraç edildiği yönünde açtığı ve 8 yıl süren davayı kazanmış ve Aziz Yıldırım'a yeni bir cephe açmıştı. Yargıtay kararının beklenmesini bir anlamının olmadığını savunan Saran, Ali Koç'un aday olması durumunda Koç'u destekleyeceğini; Koç'un aday olmaması halinde de kendisinin Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını dile getirdi.

ALİ KOÇ CEPHESİ:

Aziz Yıldırım'ın görevi bırakması halinde Fenerbahçe camiasının etrafında toplanacağı tek isim olarak gösterilen Ali Koç, tüm camianın ve taraftarların desteğini almış durumda. "Aziz Yıldırım bırakırsa göreve talip olurum" ifadelerini kullanan Koç'un Yıldırım'ın kararının ardından resmi olarak adaylığını açıklaması bekleniyor. Yargıtay'dan gelmesi muhtemel ani bir karara karşılık da hazırlıklarını sürdüren Koç'un bir yandan da yönetimine alacağı isimlere yurt dışında yöneticilik eğitimi aldırmaya başladığı kulislerde konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.