CHP’DE KRİTİK HAFTA... 200 ADAY DAHA AÇIKLANIYOR

CHP’DE KRİTİK HAFTA... 200 ADAY DAHA AÇIKLANIYOR
CHP, YSK’nın seçim takvimini beklemeden belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. 14 Kasım Çarşamba günü önce MYK, ardından PM toplanarak 200’e yakın belediye başkan adayını belirleyecek. Peki listede kimler yer alacak?

Yerel seçim hazırlıklarını hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi, 100’ün üzerindeki ilçe belediye başkan adaylarının ardından bu kez büyükşehir, il, ilçe belediye başkan adaylarının da aralarında bulunduğu 200’e yakın belediye başkan adayını daha ilan etmeye hazırlanıyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇİFTE TOPLANTI
CHP’de açıklanacak belediye başkan adayları için 14 Kasım Çarşamba günü sabah saatlerinde önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi olağanüstü toplanacak. Parti Meclisi’nde, MYK tarafından isimleri belirlenen belediye başkan adaylarının durumuna son nokta konulacak.

HANGİ KRİTERLERLE BELİRLENDİ
CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adayları arasında bu kez il ve büyükşehir adayları da bulunacak. İlan edilecek isimlerin, çoğunluğunun teşkilatlara gönderilen üç kişilik heyet ve kamuoyu anketleri ışığında belirlenen veya rakipsiz olan adaylardan oluştuğu öğrenildi.


EN AZ BEŞ BÜYÜKŞEHİR AÇIKLANACAK
DÜZGÜN HABER’in CHP Kulisleri’nden edindiği bilgiye göre, ilan edilecek adaylar arasında kamuoyunda ‘Topuklu Efe’ olarak bilinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş bulunuyor. Bu üç isim yeniden aday gösterilecek.

Balıkesir Büyükşehir’e ise, partinin genç yüzlerinden Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın ilan edilmesinin kesinleştiği öğrenildi.

Kocaeli Büyükşehir’e ise Fatma Kaplan Hürriyet’in ilan edilmesi bekleniyor.


İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI DA LİSTEDE
Açıklanacak 200’e yakın belediye başkan adayları listesinde il belediye başkan adayları da yer alacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Çarşamba günü yapılacak MYK ve PM gündemine isimlerinin dahil edilmesi bekleniyor.

İNCE’NİN SAĞ KOLU BAŞKAN ADAYI OLUYOR
CHP’de İstanbul Büyükşehir adaylığına göz kırpan, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin sağ kolu, Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın ise memleketinden belediye başkan adayı olarak ilan edilmesinin büyük oranda netleştiği bildirildi.


TANAL’A SÜRPRİZ GÖREV
Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını ilan eden, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın ise büyük bir sürpriz yaşanmazsa Sultanbeyli’den aday gösterilebileceği ifade edildi. Tanal’ın da parti yönetiminden gelen bu teklife sıcak baktığı bildirildi.SARIGÜL KABUL EDERSE EYÜP’TEN İLAN EDİLECEK
CHP’de bir başka sürpriz de uzun süredir Şişli Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Mustafa Sarıgül konusunda yaşanabilir. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP yönetiminin Mustafa Sarıgül’ü Eyüp’ten aday göstermek istediği öğrenildi.

Sarıgül’ün bu teklifi kabul etmesi durumunda Çarşamba günü isminin ilan edilmesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Sarıgül’ün Eyüp’ü kabul etmemesi durumunda, Şişli’de belediye başkan adayının belirlenmesi için tüm üyelerin katılımıyla ön seçim yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.