Çok kuvvetli kar ve yağış uyarısı

Çok kuvvetli kar ve yağış uyarısı
Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, yurtta yeni bir yağışlı ve soğuk sistem etkili olacak.

Bugün yurdun kuzeybatısından yeni bir yağışlı sistem giriş yapıyor. Marmara’nın büyük bir bölümünü, Ege’nin kıyı kesimlerinin kuzeyini etkisi altına alıyor.

İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış bekleniyor. Özellikle pazartesi günü İstanbul genelinde yağışların kuvvetli sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yağışların bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde, bu gece ve yarın (Pazartesi) Kıyı Ege ve Marmara bölge genelinde etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, “Yağışların kuvvetli (21-50 mm), Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir’in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji, yağışların 15.00 ile yarın (pazartesi) 23.59 saatleri arasında etkili olacağını belirtti.

Pazartesi günü yurdun batı kesimlerini pazar gününden giriş yapan yağışlı sistem etkisi altına alacak.

Yağışlar Marmara’nın tamamı, Ege’nin tamamı, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz’de ve Eskişehir, Ankara çevrelerinde yüzünü gösterecek.

Yağışlar yağmur şeklinde başlangıç yapacak. Edirne, Kırıklareli dışında Marmara’nın tamamında, kıyı Ege’de, Kütahya, Eskişehir’in kuzeybatı kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Salı gününden itibaren ise yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

İç ve Batı bölgelerde görülecek yağışların kuzeybatı kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara, ve Kuzey Ege’de kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri yurdumuzun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak; zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, “Hafta başından itibaren batı kesimlerde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarın; hafta ortasından itibaren ise karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışlar ile hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.