Cumhuriyetimiz 93 yaşında...

Cumhuriyetimiz 93 yaşında...
Büyükçekmece'de, Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

 Törene Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Per. Albay Caner Demirkol, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Dağ'ın yanısıra ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe protokolünün Atatürk Anıtı'na çelenklerini bırakmalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı töreni gerçekleşti.

 

"Dünya var oldukça yaşayacak"

 

Tören sonunda bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetin 93. yıldönümünü gurur ve kıvançla kutladığımızı belirterek; "Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucudur. Cumhuriyetimize, Atatürk devrimlerini sahip çıkıp, dünya var oldukça yaşatacağız. Cumhuriyeti bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.