Hakkâri'de karakola bomba yüklü araçla saldırı: 10 şehit

Hakkâri'de karakola bomba yüklü araçla saldırı: 10 şehit
Şemdinli'deki saldırıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmıştır" dedi


Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün Şemdinli'de, Hakkari'de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir" dedi.

Başbakan Yıldırım, Hakkari Şemdinli'deki terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün Şemdinli'de, Hakkari'de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir.

 Hakkâri'de karakola bomba yüklü araçla saldırı: 10 şehit
Türkiye’nin bölücü terörle DEAŞ’la ve her türlü terör örgütüyle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve başkaca terör faaliyetleri bizi ülkemizin istiklali için geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz. Esasen kırsalda son aylarda ortaya konan operasyonlardaki üstün başarı terör örgütünün ciddi anlamda gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar eylemleri yapma gayreti içerisine girmiştir. İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz.

Bir çok yerde bu ve buna benzer hazırlıklar olay olmadan önlenebilmektedir istihbarat bilgileriyle alınan tedbirlerle. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız. Tekrar milletimizin başı sağolsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.