HDP'lilerin Tutuklanmasını Protesto Eden Gruplara Polis Müdahale Etti

HDP'lilerin Tutuklanmasını Protesto Eden Gruplara Polis Müdahale Etti
HDP'ye düzenlenen terör operasyonu sonrası yaşanan tutuklamaları Antalya ve İstanbul Şişli'de protesto eden gruplara polis müdahale etti.

HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını protesto eden gruplar, Şişli Camii önünde biraraya geldi. Kalabalık basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Gazetesi'ne yürümek istedi.

BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Ancak polis yürüyüşe için vermedi. Dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğu kalabalığın yürüyüşe geçmesi üzerine polis müdahalede bulundu. TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile yapılan müdahale sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Gazdan çevredeki vatandaşlar da etkilendi.



POLİSE TAŞ ATTILAR

Antalya'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekilinin tutuklanmasını protesto etmek isteyen gruba, TOMA'larla müdahale edildi.



HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekilinin tutuklanmasına tepki gösteren grup, saat 13.30'da HDP Kepez İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Slogan atıp tutuklanma kararını protesto etmek isteyen gruba polis, eylemin kanunsuz olduğunu, dağılmaları uyarısında bulundu. Yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, eyleme izin verilmeyeceğini söyledi. 'Dağılın' uyarıları üzerine gruptan bazıları polise taş atarak, hareket etti.



İL BİNASININ KAPISINI KİLİTLEDİLER

Bunun üzerine bölgede hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkılarak müdahalede bulunuldu. Müdahalenin ardından İlçe Başkanlığı binasına giren protestocular, polisin içeri girmesini engellemek için kapıyı kilitledi. Çıkan olaylar sırasında bir kişi gözaltına alınırken, polisin HDP Kepez İlçe Başkanlığı önündeki bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.