Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada "Seçimin tek kaybedeni var, AK Parti. Parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Kaza
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun başkanlık yaptığı partisinin genel merkezindeki MYK sona erdi. Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Muharrem İnce'nin seçim sonucunu değerlendiren Kılıçdaroğlu "Muharrem Bey'in CHP'den fazla oy almasını öteden beri savunduk, aksi halde nasıl Cumhurbaşkanı olacak? Neden Türk bayraklı rozet taktı. Daha fazla oy almak için. Biz Muharrem Bey'in bütün çalışmalarına katkı verdik, performansını doğru bulduk. Çalıştı, genç, dinamik, enerjik. CHP'den fazla oy alması kadar doğal bir şey olamaz. Oy almasa sorun çıkacaktı. Beklentinin altında kaldı, kendisi ifade etti. Partide ne olacağına partililer karar verir. Çok daha iyi bir sonuç alacağız 9 ay sonra" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

Oy kullanan hangi partiye mensup olursa olsun bütün vatandaşlarıma demokrasiye sahip çıktıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyi beklemeden demokrasi adına binlerce gönüllü görev yaptı. Milletvekili olacağım, belediye başkanı olacağım diye hiçbir beklentisi olmaksızın bize destek veren binlerce gönüllü arkadaşıma teşekkür ediyorum.

Bütün şantajlara rağmen, tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptılar. OHAL vardı. Baskılar vardı, bıçaklanan arkadaşlarımız vardı. Gece sabaha karşı CHP'nin bayraklarını asan kardeşlerimiz vardı. Bunlar yılmadan görevlerini yaptılar.


Medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi. Bütün bu baskılara rağmen CHP örgütleri, gönüllülerle beraber önemli bir görev yaptılar. Daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı görevini bırakırdı, valiler tarafsız görev yapsın diye. Bakan görevini korudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.