PKK'da büyük panik: Artık barınamıyoruz!

PKK'da büyük panik: Artık barınamıyoruz!
Operasyonlarla ağır darbe alan PKK'nın lider kadrosundaki panik, örgütün elebaşı Murat Karayılan'ın telsiz mesajına da yansıdı: Kayıplarımız, tahammül sınırını aştı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar örgütün belini kırdı. Örgütte yaşanan panik telsiz konuşmalarına da yansıdı. PKK'nın ele başı Murat Karayılan kayıplar karşısında örgüte telsizden "Cizre ve Yüksekova'daki kayıplar tahammül sınırlarını aştı. Artık Kandil'de barınamıyoruz, 600-700 kişiyle durumu idare ediyoruz. YDG-H'nin PKK ile bağlantısı olmadığını anlatın" talimatı verdi.

"KANDİL'DE BARINAMIYORUZ"

Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki Sinat- Haftanin'de bulunan PKK hedeflerini vurdu. Örgütün mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınakları tam isabetle vuruldu. Örgütün telsiz konuşmaları, bölgedeki haber kaynakları ve hava fotoğraflarından alınan görüntülere göre en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Terör örgütü ele başı Murat Karayılan, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin özellikle Cizre ve Yüksekova'daki başarısızlığından rahatsız oldu. Karayılan, halkın gözünde PKK'nın başarısız olduğu algısının oluşmaması için telsizden talimat verdi. Karayılan'ın talimatlarda şunları söylediği belirlendi:

 "Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre'de ve Yüksekova'da hat safhaya çıkmış; halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır. YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonraki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. 'YDG-H kendine has bir yapılanmadır' diyecek, içerisinde dağ kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız."

Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600- 700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz T.C. uçaklarınca imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik. Suriye'deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli'de ağır kayıp verdik, telafimiz zor."

KÖYLÜLERE KARA PROPAGANDA TERS TEPTİ

Teröristler, TSK'nın operasyonları karşısında halkı kışkırtmaya da çalışıyor. Örgüt mensupları, bölgedeki Banik Köyü'ne giderek "TSK hava harekatı yapıyor. Hepinizi öldürecekler" diye propaganda yaptı. Ancak bu kara propagandaya inanmayan köylülerin yanıtı ise "Yalan söylüyorsunuz. Korkması ve buraları terk etmesi gereken bizler değil sizlersiniz" oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.