PKK'ya ağır darbe!

PKK'ya ağır darbe!
Tunceli'nin Ovacık ilçesi'nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyanlarda, terör örgütü PKK'nın Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir'in öldürüldüğü belirtildi. Ovacık İlçesi'ne

HPG‘nin Komuta Konsey üyesi “Baran Dersim” Kod adlı İsmail Aydemir ile 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi.


PKK internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi'ndeki operasyonlarda, terör örgütünün sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı olan HPG'nin komuta konseyi üyesi de olan 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, 'Erdal' kod adlı Abdurrahman Akçin, 'Cilo' kod adlı Resul Balıkçı ve 'Botan' kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.
İsmail Aydemir son yıllarda öldürülen en üst düzey örgüt sorumlusu.
24 YILDIR ÖRGÜTTE
PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. Tunceli'nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir'in son yıllarda öldürülen en üst düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.

TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 2 PKK'LI YARALANDI
Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 PKK'lının yaralandığı açıklandı. Tunceli Valiliği, teröristlerin yaralı olarak kaçtığını belirtti.
Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Doğantaş Köyü kırsal alanında operasyon faaliyeti yürüten Jandarma Özel Harekat Timlerinin bulunduğu alana bir grup PKK'lı sızma girişiminde bulundu. PKK'lıların fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 PKK'lının yaralandığı açıklandı. Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
"20 Eylül günü Nazımiye İlçesi Dereova Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ve güvenlik güçleri arasında kısa süreli çatışma meydana gelmiş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık verdiği çatışma sırasında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. 2 bölücü terör örgütü mensubunun yaralı olarak kaçtığı sonrası bölgede yapılan arazi aramasında 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği. 2 adet dağ tipi sırt çantası ve muhtelif gıda maddesi ele geçirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.