Referandumda oy verme işlemi başladı

Referandumda oy verme işlemi başladı
'Referandum sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta' sorusu 2017 referandumunda oy verme işlemini yapan tüm vatandaşların yanıtını en çok merak ettiği konu. Anayasa değişikliğine ilişkin tarihi 2017 referandumunda, tüm yurtta oy verme işlemi
'Referandum sonuçları açıklandı mı' sorusunun yanıtı için sayılı saatler kaldı. '2017 referandum sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusu tüm Türkiye'nin bugün en çok cevabı aranan soru. Anayasa değişikliği referandumunu oylayan vatandaşlar referandum sandıklarının ne zaman kapanacağını merak ediyor. Referandum sonuçları açıklanmadan evvel, oy kullanan vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususlar da var. İşte referandumda evet-hayır oylarının geçersiz sayılacağı durumlar ve hususlar...
2017 referandumunda oy verme işlemi, Doğu illerinde  
saat 07:00'de, diğer illerde de saat 08.00'den itibaren başladı. Referandum sonuçları açıklanır açıklanmaz mynet.com'da bu haber başlığı altında tüm detayları öğrenebilirsiniz.
2017 REFERANDUMDA BUNA DİKKAT EDİN!
Seçmenlerin, 2017 referandumunda oy kullanırken, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan kimlik kartlarından herhangi bir resmi nitelikteki belgeyi yanında bulundurması gerekiyor. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak.
Seçmenler, beyaz renk üzerinde "Evet", kahverengi renk üzerinde "Hayır" ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile "tercih" mührü kullanacak.
REFERANDUM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2017 REFERANDUM SANDIKLARI NE ZAMAN KAPANACAK?
Peki referandum sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 referandumunda Doğu'da sandık kapanış saati 16:00 olurken, diğer illerde oy verme işlemi 17:00'de sonlanacak.
OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Yüksek Seçim Kurulu internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gereğinin altını çizdi:
Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek.
Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak ve bunların cezası olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.