Son seçim anketi açıklandı: Bu Pazar seçim olsaydı...

Son seçim anketi açıklandı: Bu Pazar seçim olsaydı...
Son seçim anketi açıklandı: Bu Pazar seçim olsaydı... İşte oy oranları
İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından her ay gerçekleştirilen, Türkiye Monitörü Raporu’nun Kasım ayı sonuçları yayınlandı. İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, her ay düzenli olarak yapılan ve Türkiye çapında 12 ilde 1.537 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen 'Türkiye Monitörü Kasım 2017 seçim anketi ' sonuçlarına göre eğer bu Pazar seçim olsaydı, 3 siyasi parti barajı aşarak parlamentoya girebilecekti.
Seçim anketinde, Türkiye gündemini meşgul eden iç siyaset, ekonomi ve dış politika gibi konulara yer verilerek, seçmenin nabzı tutuldu. Anket sonuçlarına göre, kararsız seçmen sayısındaki artışın hem AK Parti, hem CHP hem de MHP’yi olumsuz etkilediği görülürken, İyi Parti'nin durumuna ilişkin, araştırma şirketi şu analizlerde bulundu:
"Kurulduğu günden itibaren; İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan iki araştırmada da İYİ Parti’nin barajı aştığı görülmektedir. İYİ parti dışındaki partilerde, önemli oy kayıpları gözlemlenmektedir." Kasım ayında özel olarak eğitim konusu mercek altına alan araştırmada, toplumun yaklaşık %75’i eğitim sisteminden memnun olmadığını belirtti.

KAYNAK: AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.