TSK: Anıtkabir’deki portatif oyun alanı kaldırılacak

TSK: Anıtkabir’deki portatif oyun alanı kaldırılacak
Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, oybirliğiyle Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına karar verdiğini duyurdu.

TSK'dan Anıtkabir'de yapılan oyun alanına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, oyun alanının Anıtkabir'e gelen ziyaretçilerin yoğun talepleri üzerine, Anıtkabir içerisinde bulunan Dinlenme-2 kafeteryanın yanına, Anıt bloğuna zarar vermeyeceği değerlendirilerek 23 Nisan 2016 tarihinde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96'ncı Yıl Dönümünde bayram hediyesi olarak yapıldığı ifade edildi.

BEŞ AYDAN BU YANA HİZMET VEREN OYUN ALANI 23 EYLÜL'DE HABER OLDU

Anıtkabir'e oyun alanı yapıldıktan sonra  

çocuk ziyaretçilere Atatürk'ü sevdirmenin yanı sıra Anıtkabir'i sevdirme konusunda da bu uygulamanın faydalı olduğu yönünde çok sayıda olumlu geri bildirim alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Beş aydan bu yana hizmet veren söz konusu oyun alanı ile ilgili olarak, önceden sorumlu hiçbir birim ile bilgi ve görüş alışverişi yapılmadan, 23 Eylül 2016 tarihinde sosyal medyada, daha sonra da yazılı ve görsel basında konuyla ilgili haber ve yorumlar yer almıştır.

 
Gelişmeler üzerine; 2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine ilişkin Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu 24 Eylül 2016 tarihinde olağanüstü toplantıya çağrılmıştır.

Kurul, 25 Eylül 2016 tarihinde saat 09.00'da Anıtkabir'de toplanarak bugün itibariyle oybirliğiyle söz konusu portatif oyun alanının kaldırılmasına karar vermiştir.

Bundan sonraki süreçte söz konusu oyun alanı ile ilgili öneri ve talepler, kanun ve yönetmelik uyarınca Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu tarafından değerlendirilecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.