1 asker şehit, 3 polis yaralı!

1 asker şehit, 3 polis yaralı!
Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.
 Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.
İlçeye giriş ve çıkışlar askerler tarafından kapatılırken, merkezden takviye birlikler getirildiği, jandarma ve emniyet binaları etrafında çatışmaların yoğunlaştığı, çevrede bazı binalarda yangınların çıktığı belirtildi.

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Saat 6'ya kadar emniyet ve jandarma binaları yakınlarında yaşanan çatışmalarda 1 asker şehit olurken, 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Tunceli Jandarma Komutanlığı’na ait Skorsky helikopterleriyle Tunceli devlet hastanesine getirildi.

Şehit askerin naaşı da aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Helikopter destekli operasyon başlatılırken 2 Cobra helikopteri PKK'lıların kaçış yönlerini ateş altına aldı. İlçenin dış kesimlerinde zaman zaman çatışmalar sürüyor.

Çatışmada polis karakoluna yakın olan Nazimiye sağlık ocağının isabet aldığı, 2 ambulansın PKK ateşi sonucu yandığı öğrenildi. Sağlık ocağı bahçesinde yaşanan çatışmada bir kadın PKK'lı ölü ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.