13 günlük yasağın ardından Nusaybin

13 günlük yasağın ardından Nusaybin
Mardin Nusaybin'de ilan edilen ve 13 gün süren sokağa çıkma yasağı sona erdi ancak ilçe harabeye döndü.
Nusaybin'de 13 gün süren sakağa çıkma yasağı ardından güvenlik güçlerinin cadde ve sokaklara kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlarda çatışmaların izleri de ortaya çıktı. Yıkılan bahçe duvarları, kurşunlara hedef olan demir kapılar, barikat olarak kullanılan araçlar, harebeye dönen evlerin olduğu görüldü.

PKK'lılara operasyonların yoğun olarak yapıladığı Abdulkadirpaşa, Farat, Yenişehir ve Dicle olmak üzere 4 mahalleye araç girişine güvenlik güçleri izin vermedi. Sadece yayaların girip çıkabildiği 4 mahalleye giriş ve çıkışlar kontrollü olarak yapılabiliyor.

Patlamalar nedeniyle hasar gören içme suyu şebekesinden akan sular, sokak aralarında küçük göletler oluştururken, PKK'lıların kazdığı hendekler de suyla doldu. Halen birçok mahalle ve sokakta kazılan hendek ve kurulan barikatların olduğu görüldü. Beton elektrik direklerinin devrildiği sokaklarda, belediye dahil bir çok kuruma ait araçların da kurşunlanarak barikat olarak kullanıldığı gözlendi. Bir çok evin bahçe duvarı yıkılırken, onlarca evin kapısı, pencereleri ve duvarlarının patlama ve kurşunların isabet etmesi sonucu yıkıldığı ortaya çıktı.

İlçede oturanlar çatışma ve patlamalar nedeniyle evlerinin sokaktan uzak odalarında günlerce, aç ve korku içerisinde kaldıklarını anlatırken bir daha, çatışmaların olmamasını istedi. Yasakların kaldırılması ardandan temel ihtiyaç gıda maddelerini gidermek isteyenler market ve manavlara akın etti. Sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda ölenlerin bugün toprağa verilmesi bekleniyor. İlçede yasakların kaldırılmasına güvenlik güçleri önlemleri sürdürürken, ilçede gerginliğin de sürdüğü ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.