18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Yapıldı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Yapıldı
18 Mart 1915 Çanakkale Şehitleri, Çatalca Dağyenice Mahallesi’nde bulunan Alaiye Şehitliği’nde yapılan resmi tören ile anıldı.
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın şehir dışında olduğu için katılamadığı Alaiye Şehitliği’nde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkan Vekili Ufuk Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.
Şanlı zaferin 102’nci yıldönümü
Kaymakam İnci Sezer Becel’in Şehitliğe çelenk konumu ile başlayan anma programı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.
Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Mehmet Baran’ın,” Bugün 18 Mart. O şanlı zaferin 102’nci yıldönümünde aziz şehitlerimizin imanlarıyla geçilmez kılıp, bedenleriyle inşa ettikleri sarsılmaz kalenin, Çanakkale destanını anlatmak için bir aradayız. Bu şanlı destanı var eden kahraman şehitlerimizin önünde, onlara duyduğumuz saygı ve minnetle eğiliyoruz” sözlerini içeren günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşma ile devam eden program Çatalca Dağyenice Mahallesi Cami İmam Hatibi Adem Aydın tarafından Kuran-ı Kerim ve dua okumasıyla devam etti.
Tören katılımcıların Şehitliği gezerek karanfil bırakmaları ardından Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı Yağlı Buğday Çorbası ve Şekersiz Üzüm Hoşafı ile Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanan helva ikramıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.