1’DEN 91’E CUMHURİYET İÇİN BULUŞTULAR

1’DEN 91’E CUMHURİYET İÇİN BULUŞTULAR
Beylikdüzü Belediyesi, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 91. yılında 1’den 91’e Cumhuriyet’in çocuklarını bir araya getirdi. Çocukları ve anneleri ile yaşlı çınarları makamında ağırlayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 90 yaşını bulan misafirlerine, “Cumhuri
 Aslında şanslıydınız. Çünkü o günleri Mustafa Kemal Atatürk ile yaşadınız” diye konuştu. 91 yaşında olan Fatma Teyze ise Atatürk’ü gördüğü bir anısını paylaşarak duygusal dakikalara sebep oldu.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Beylikdüzü’nde, Cumhuriyet’in ilan edilme sürecinde yaşanan mücadelelerin ve geçmiş tarihin doğrudan tanığı olan yaşlıların anılarını paylaştığı bir buluşma ile başlamış oldu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 91 yaşına gelmiş misafirleri ile Cumhuriyeti teslim edeceğimiz minikleri ve annelerini tek tek karşıladı. Bu anın çok keyifli ve özel olduğunu belirten Başkan İmamoğlu, “Onur duyduk. Ayağınıza sağlık. Şunu belirtmeliyim ki ben de Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran ve İstiklal mücadelesi veren tüm şehitlerimize, bütün milletimize layık olmak için yöneticilik yaptığımı hisseden bir belediye başkanıyım” diye konuştu.

 “Gurur Duyuyorum”

 Cumhuriyetin asıl mesajının çocuklar için olduğunu belirten Başkan Ekrem İmamoğlu, “Çocuklar geleceğe pırıl pırıl, merakla bakıyorlar. Onlara güçlü bir Cumhuriyet bırakma gerekliliğimiz var. Benim de üstlendiğim en önemli sorumluluk bu.” dedi. İmamoğlu, Cumhuriyet Bayramı’nı Beylikdüzü’nde en güzel şekilde kutlamak istediklerini de ifade ederek, Cumhuriyet’in 91. Yılında bebeklerden yaşlılara kadar farklı yaş gruplarının toplandığı bu etkinlikte 1’den 91’e Cumhuriyetin çocukları ile buluşmaktan gurur duyduğunu söyledi.




 “Atatürk’ü Görünce Hemen O’na Sarıldım”

 Başkan İmamoğlu’nun ağırladığı misafirlerinden Cumhuriyet ile yaşıt olan Fatma Uslu, Atatürk’ü gördüğü bir anısını paylaşarak “Henüz 7 yaşındaydım. Babam beni bakkala göndermişti. Baktım ki bir adam köşede oturmuş ayakkabı yapıyor. On an Atatürk’ü gördüm. Atatürk adama eğildi. Baba ne yapıyorsun dedi. Adam, ne olacak kör ile sağıra kaldık dedi.  Ama ben Atatürk’ü tanıdım. Hemen O’na sarıldım. Daha 7 yaşındaydım. Sen Atatürk’sün dedim. Çok heyecanlıydım. Kalbim dışarı çıkacaktı. O da bana sarıldı. Alnımı öptü. Karşıya geçene kadar beni izledi.  Koşa koşa babama geldim. Atatürk’ü gördüm baba dedim. Çok mutlu olmuştum” şeklinde konuştu.



 Katılımlarından dolayı onur duyduğunu ifade ederek, misafirlerine teşekkür eden İmamoğlu, günün anlamını ifade eden hediyeleri, tüm konuklarına bir bir takdim etti. Buluşma, toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.