2. Barış ve Sevgi Buluşmasında Karadeniz rüzgarı

2. Barış ve Sevgi Buluşmasında Karadeniz rüzgarı
Karadeniz müziğinin yeni nesil ismi Apolas Lermi, 2. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda şarkılarını söyledi. Duygusal parçalar eşliğinde, ruhları dinlendiren konserde bir de sürpriz konuk vardı.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel konuğu olarak sahneye çıkan Türk futbolunun en önemli isimlerden biri olan Hami Mandıralı, sporculuk hayatını anlattı, ardından sevenlerine imzalı futbol topu hediye etti. 

Karadeniz türkülerini kendine özgü yorumuyla seslendiren ve herkese sevdiren sanatçı Apolas Lermi Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği 2. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda hayranlarıyla buluştu. Tulumun ve kemençenin uyumu, türküler eşliğinde dinleyicileri müziğin tadına vardırdı. Biraz eğlendiren, biraz da hüzünlendiren Ağlarım İnce İnce, Hamsi Koydum Tavaya, Gelin gibi parçalara dinleyiciler de katıldı. Lermi, “Dünyada ve ülkemizde acı dolu günler yaşanıyor. Sanat sadece eğlence değil. Şarkıların içinde göçler, acılar, hayatlar vardır. Hayat devam ediyorsa, sanat da devam etmeli. Müziği susturmayalım” dedi. 

“Gençlere En Büyük Mirasımız Ağaçtır”

Konser öncesinde 2. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın yapıldığı etkinlik alanını da kapsayacak olan Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma ve Bulvar Projesi’ni tanıtan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara projeyi geniş kapsamlı anlattı. İçinde yakın tarih müzesi, semt pazarı, kamu binaları, gündüz bakımevi, meydan, yaya ve bisiklet yollarının bulunmasını planlandıklarını söyledi. İmamoğlu, “Üreteceğimiz her mekanda meydanlar, toplanma alanları ve yeşil alanlar olmalı. Bizlerin gençlere bırakacağımız en önemli miras ağaç” diye konuştu. 

Gecenin sürpriz konuğu Türk futbolunun golleriyle nam salmış sporcusu Hami Mandıralı da, 2. Bariş ve Sevgi Buluşmaları’nda olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Mandıralı futbol topu imzalayarak sevenlerine armağan etti. Ayrıca hayvan sahiplenmeye dikkat çekmek ve önemine vurgu yapmak amaçlı etkinlik alanında kurulan Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden engelli köpek sahiplenen bir hayvansever sahneye çıkarak duyarlığa vurgu yaptı.  Sahiplendiği köpeğin adını Zilli koyan hayvansever, “En büyük dostlar hayvanlardır” mesajını verdi. 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.