2016 LYS sınav giriş yerleri açıklandı!

2016 LYS sınav giriş yerleri açıklandı!
LYS giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. LYS giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri menüsünden giriş yerlerini öğrenebilirler.
Türkiye'de üniversitelere girmek için uygulanmakta olan sınav iki aşamalı olarak gerçekleşmektedir. Bu aşamalı olan sınavda toplam olarak 7 sınavdan oluşur. ÖSYM tarafınca gerçekleştirilmiş olan bu sınavın adı LYS yani açılımı Lisans Yerleştirme Sınavı olarak bilinmektedir.

Lisans Yerleştirme Sınavına girecek olan üniversite adayları için ÖSYM LYS sınav giriş yerlerini açıklamıştır. Mart ayında üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan YGS yani Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ÖSYM tarafından yapılmıştır. Ve bu sınavdan 180 puan ve üzeri alan adaylar ikinci aşama olan LYS sınavına girmeyi hak kazanmıştır. LYS'ye girmeyi hak kazanan üniversite adayları 1 Nisan Cuma günü başlayan LYS başvuruları 14 Nisan Perşembe gününe kadar başvurularını tamamlamışlardır. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM kendi resmi sitesinde yaptığı duyuru ile LYS giriş yerleri belli olmuştur.

LYS GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan LYS giriş yerleri açıklamasının hemen ardından öğrenciler internet ortamından LYS giriş yerlerini öğrenme imkanı buluyor ve de sınava hangi sınav merkezinde gireceğini ayrıntılı bir şekilde öğrenme imkanı sağlanıyor. ÖSYM tarafından açıklanmakta olan LYS giriş yerlerini üniversite adayları günler öncesinden sınava girecek olan okullara giderek teyit etmesine olanak sağlıyor bu şekilde önceden bilgi sahibi olarak daha kolay bir şekilde sınav günü ulaşımını gerçekleştirebiliyorlar. ÖSYM tarafından her sene gerçekleştirilmekte olan üniversite giriş sınavlarının 2. aşaması olarak bilinen LYS ile ilgili olan başvurular genel olarak Nisan ayı içerisinde olmaktadır ve bu sene de Nisan ayında yapılmıştır. Üniversite adayları başvurularını yapar iken 3 başvuru seçeneklerinden bir tanesini kullanıyor. Üniversite adayları ÖSYM'ye LYS başvurularını ÖSYM'nin internet üzerinden yer almakta olan resmi adresinde bulunan 'Aday İşlemleri Sistemi' üzerinden T.C. kimlik numaraları ile ve de önceden almış oldukları ÖSYM şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirme imkanı bulabiliyor. Bir diğer seçenek ise ÖSYM merkezlerine direkt olarak başvuruda bulunabilmektedirler ya da okullarından direkt olarak LYS başvurularını yapmalarına olanak sağlanıyor. Üniversite adayları bu üç seçeneklerden herhangi birini yaparak LYS başvurularını tamamlamışlardır. Ve bu başvurular sonucunda ÖSYM'de LYS giriş yerlerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştır. Lisans Yerleştirme Sınavına girecek olan üniversite adayları internet ortamından ÖSYM'nin resmi sitesinden 'Aday İşlemleri Sistemi' üzerinden T.C. kimlik numaraları ve kendilerine ait ÖSYM şifreleri ile sisteme giriş yaparak LYS giriş yerlerini kolay bir şekilde öğrenme imkanları vardır. ÖSYM tarafından açıklanmış olan LYS yerleri LYS- 1, LYS- 2, LYS- 3, LYS- 4 ve son olarak LYS- 5 şeklinde beş oturum içinde farklı olarak belirlenmiştir. Üniversite adayları başvuru yapmış oldukları oturumlar hakkında detaylı bir şekilde ÖSYM sitesinden bilgi sahibi olabiliyor. ÖSYM'nin resmi sayfasından adaylar LYS sınav giriş belgelerini çıktı olarak alabilirler. Üniversite adayları sınava girerken yanlarında LYS sınav giriş belgelerini, ve nüfus cüzdanlarını ya da pasaport ya da ehliyet cüzdanlarını bulundurmaları gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.