“30 ilde daha beldeler kapatılacak”

“30 ilde daha beldeler kapatılacak”
Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, yeni kurulacak büyükşehirlerde beldelerin kapatılacağını hatırlatarak “demokrasinin ilk basamağı olan beldelerin kapatılması büyük bir hatadır” dedi.

Başkan Dr. Akgün, “Kamuoyu 30 yeni Büyükşehir kurulacağını tartışıyor ama asıl biz 30 ilde beldelerin kapatılacağını tartışmalıyız” diye konuştu.

“Büyükşehir kadar önemli”

Başkan Akgün, kentliliğe ilk adımın beldelerde atıldığını ve belde yönetimlerinin en önemli demokrasi basamağı olduğunu savundu. Başkan Dr. Akgün, “Her birimi merkezileştiremezsiniz. Merkezi idarenin yapacağı işler başka yerel birimlerin göreceği hizmet ve yükleneceği misyon başkadır. Beldeler en az Büyükşehir kadar önemlidir. Daha önce büyükşehir olan illerde beldeler kapatıldı ve bunun doğru bir uygulama olmadığını gördük” dedi.  

“Hayati öneme sahip”   

Başkan Dr. Hasan Akgün konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Referandumdan sonra 30 yeni ilin daha Büyükşehir olacağı konuşuluyor. Bu demek ki, 30 ilde daha tüm beldeler kapatılacak. Böylelikle ülkede belde kalmayacak. Bu çok yanlış bir uygulama. Demokrasinin ve yerel yönetimlerin ilk basamağı olan belde belediyelerini kapatmak hataydı. Bundan sonra başka beldeleri kapatmak da son derecede yanlış olur. Köyden kente geçişte ara kademe olan beldeler, hem hizmetin yerinden görülmesi hem de yerel demokrasi açısından hayati öneme sahiptir.”

Türkiye’nin en tecrübeli belediye başkanlarından biri olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün, beldelerin kapatılması yerine “Zor durumda olan, maddi olarak ayakta duramayan beldelerin desteklenmesi, güçlendirilmesi gerektiğini” savundu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.