39. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu

39. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu
Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich birinci oldu.
Vodafone 39. İstanbul Maratonu bugün saat 09.00 itibariyle başladı. Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 86 elit atlet katıldı.Anadolu yakasından start alan ve Avrupa yakasında son bulan Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde 2 saat 11 dakikalık derecesiyle Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich kazandı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nun startı verildi. Maratonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve çocuklar verdi.1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K "Maraton", 15K , 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuluyor.  


İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olarak görülüyor. Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 300 metre gerisinden verildi. 42 KM'lik maratonun 11.10 sularında Sultanahmet'te bitmesi bekleniyor.İlk olarak 08.45'te Tekerlekli Sandalye ile yarışan engelli sporcuların startı verilirken, 09.00'da 42K ''Maraton", 09.15'te 15K, 09.30'da 10K, 09.45'te ise Hall Koşusu start aldı. 


Bu yıl 125 bin kişi koşacak Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na bu sene 100’den fazla ülkeden yaklaşık 125 bin kişi katılıyor.Bin çocuğa eğitimSon yıllarda farklı konulara dikkati çekmek için koşulan İstanbul Maratonu'nun bu seneki teması çocuklar olacak. 2015'te “Kadına şiddete dur de”, 2016'da ise “15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz” temalarıyla gerçekleştirilen organizasyonun bu yılki sloganı, “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” olarak belirlendi. Organizasyonun isim sponsoru Vodafone, Vodafone Park önünde kurulacak ‘Yarını Kodlayanlar' standına gelip kayıt yaptıran ilk bin çocuğa kodlama eğitimi verecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.