4 Eski Bakan İçin Endişeli Bekleyiş

4 Eski Bakan İçin Endişeli Bekleyiş
AYM ile hükümet arasında çıkan gerginlik yeni yasaların iptal edilme endişesini beraberinde getirdi.
Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) son dönemde verdiği iptal kararları Ak Parti’de endişe yarattı. Kulislerde yeni çıkmış ve çıkacak yasaların da iptal edilip edilmeyeceği sorusuna yanıt aranıyor. Dört eski bakanın Yüce Divan’da yargılanması kararı çıkarsa AYM’nin alacağı tutum da merak ediliyor.

GERGİNLİK TIRMANIYOR

 AK Parti ile AYM arasında gittikçe tırmanan gerginliğin yasalar ve önemli yargılama kararlarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Twitter, HSYK ve elektronik haberleşme düzenlemelerine ilişkin ART arda iptal kararları veren AYM’ye, CHP’nin hükümetin kritik gördüğü bazı düzenlemeleri de götüreceği biliniyor. Bunların dershaneler yasası, demokratikleşme paketi, il gençlik spor müdürlüğü kadrolarında yapılan düzenlemeleri içeren torba yasa ile henüz taslak halindeki MİT yasası geliyor.

AK PARTİ 4 BAKAN İÇİN TEDİRGİN

Ak Parti’de tedirginlik yaratan bir başka önemli konu ise 17 Aralık operasyonunda adı geçen 4 eski bakana ilişkin TBMM’de kurulması beklenen soruşturma komisyonundan çıkacak karar sonrası yaşanabilecekler. Bkanlar, “Yargılanarak aklanmak istiyoruz. Yüce Divan kararı çıksa da çalışmalarını tarafsız sonuçlandırmalı” demişti. Komisyonundan Yüce Divan kararı çıkarsa AYM’nin yapacağı yargılama önem kazanacak. AYM’nin süren gerginlik nedeniyle yargılamada siyasi davranma ihtimalinden endişe ediliyor.

"ÇİVİSİ ÇIKAR"

Milliyet’in sorularını yanıtlayan üst düzey bir Ak Partili yönetici, CHP’nin kritik yasalara ilişkin yapacağı başvurular doğrultusunda AYM’den yoğunlukla iptal kararları çıkıp çıkmayacağı konusunda, “Bu işi de yaparsa, işin çivisi çıktı, iş şirazesinden çıktı, demektir” dedi.
Eski 4 bakan için Yüce Divan kararı çıkarsa AYM’nin tavrına ilişkin soruya ise Ak Partili yetkili, “AYM?herhalde bazı şeyleri siyasi yapabilir ama bakanların yargılanması konusunda bir kişinin şahsiyeti, namusuyla ilgili bir şeyde siyasi davranmaz. Namuslu bir adamı namussuz göstermezler herhalde. Ha namussuzu namuslu gösterebilirler, ama namuslu birini namussuz gösterirse yazıktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.