780 hâkim ve savcının yeri değişti

780 hâkim ve savcının yeri değişti
HSK 1. Dairesi tarafından düzenlenen yaz kararnamesiyle 780 hakim ve savcının yeri değiştirildi. Yargıçlar Sendikası, yöneticilerinin sürgün edildiğini belirterek, tayinlere tepki gösterdi.
16 Nisan referandumunun ardından yapısı değişen ve üyelerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile TBMM’nin atadığı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ilk kararnamesini yayımladı. HSK’nin yaz kararnamesiyle 780 hakim ve savcı başka illere tayin edildi. Toplamda ilçeler de dahil 72 başsavcı ile 71 başsavcı vekilinin yeri değiştirildi. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çatı iddianameyi hazırlayan Ankara Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen’in de görev yeri değiştirildi.


Yargıçlar Sendikası üyeleri Nuh Hüseyin Köse İstanbul’dan Kayseri’ye, İstanbul Hakimi MustafaBağarkası Ordu’ya, Sevgi Övüç ise Antalya’dan Mardin’e atandı. Sendika başkanı Mustafa Karadağ da daha önce Ankara’dan Şanlıurfa’ya tayin edilmişti. Yine Yargıçlar Sendikası üyesi olan ve Adalet Bakanlığı’ndan gelen bir yazıyı ‘kimse yargıya emir talimat veremez’ diyerek iade eden İstanbul Anadolu Hakimi Tamer Akgökçe de Trabzon’a atandı.


Yargıçlar Sendikasi Üyesi Ali Haydar Yücesoy, İstanbul Hakimliği’den Afyon’a, Ali Hacıibrahimoğu İstanbul Savcılığın’dan Küçükçekmece’ye gönderildi.Soma davasına bakan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytaç Ballı da görev yeri değiştirilenler arasında. Ballı’nın yeni görevi İzmir Hâkimliği’nde olacak. Soma davasında böylece davayı başından itibaren takip eden hakim kalmadı.

İSTANBUL ANADOLU BAŞSAVCISI YARGITAY’A

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Yargıtay Savcılığı’na, Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine, Bursa Başsavcısı Abdulkadir Şahin Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı’na, Afyonkarahisar Başsavcısı Bayram Eray Yargıtay Savcılığına, Kayseri Başsavcısı Orhan Usta Malatya Başsavcılığı’na, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun Yargıtay Savcılığına, Niğde Başsavcısı Seyfullah Öselmiş İzmir Savcılığına, Manisa Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Yargıtay Savcılığına, Çanakkale Başsavcısı Hikmet Turan Karaman Başsavcılığı’na, Aydın Başsavcısı Hakan Arslan Yargıtay Savcılığına, Muğla Başsavcısı Necip Topuz Yargıtay Savcılığına atandı.Başsavcı Vekili İsmail Uçar, yeni İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

İsmail Uçar 25 Aralık yolsuzluk soruşturması hakkında takipsizlik kararı vermiş, ardından da bu soruşturmada usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iddianame düzenlemişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.