‘8 Mart Endişeli Kutlanacak’

‘8 Mart Endişeli Kutlanacak’
CHP B.Çekmece Kadın Kolları Başkanı Gülgün Güngör, yaptığı açıklamada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün endişeli kutlanacağını belirterek şu ifadeleri kullandı;

Bu yıl ki, 8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günü,  AKP iktidarın  temel eğitim sistemindeki dayatmacı değişiklik girişimi ile özellikle  kız çocuklarının geleceğini olumsuz etkilemesi açısından    büyük endişelerle  kutlanacaktır.

4+4+4 olarak bilinen ilköğretim sistemini 12 yıla çıkarır  gibi yaparken gerçekte zorunlu ilköğretimi 4 yıla düşüren bu sistem:  çocuklarımızı küçük yaşta çırak veya çocuk gelin yapmayı ,  kadınlarımızı da sosyal hayattan kopartıp eve kapatmayı amaçlıyor.

21.Yüzyılın Türkiye’sinde ne ülkemiz, ne kadınlarımız, ne de çocuklarımız AKP İktidarının bu karanlığını hak etmiyor. Diğer taraftan en büyük kanayan yaramız  olan kadın cinayetlerinin son yıllarda hızla artması ve  devletin  cinayetler karşısında aciz kalmasıdır. Kadına yönelik her türlü şiddetin bir an önce sona ermesi için gerekli yasal düzenlemeler  ivedilikle yapılmalı ve uygulanmalıdır.

Bu nedenle el ele  vereceğiz ,  omuz omuza olacağız.  Hiç kimseyi .dininden ,dilinden  inancından,ırkından , cinsiyetinden dolayı ötekileştirmeden çalışacağız ve Cumhuriyet Halk Partimizi iktidara taşıyacağız.

Yaşamın her alanında hak ettiğimiz yere ulaşmak için başlattığımız yürüyüşümüz hiç durmayacak ve   hiçbir zihniyet buna engel olamayacaktır.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.