Akdeniz'de bir göçmen teknesi daha battı

Akdeniz'de bir göçmen teknesi daha battı
Akdeniz'de önceki gün yaşanan en büyük facianın ardından bir şok daha! Yaklaşık 300 kişinin içinde bulunduğu göçmen teknesi battı. Olayda ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.
İki gün önceki faciada ise ölü sayısı 950'yi bulabilir. Korkunç bir iddia ortaya atıldı. Buna göre 250 kadın ve çocuk kaza anında ambarlarda kilitliydi.

Akdeniz'de kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin daha  bugün battığı, olayda ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü bildirildi. Uluslararası Göç Örgütü, Roma'daki bürosuna Akdeniz'de uluslararası  sularda seyreden üç tekneden imdat çağrısı geldiğini açıkladı. 
 
Örgütten verilen bilgiye göre, imdat çağrısı yapan kişi, kendisi dahil  yaklaşık 300 kişiyi taşıyan teknenin battığını, olayda 20 kişinin yaşamını  yitirdiğini söyledi. 
 
Çağrıyı yapan kişinin, diğer iki teknenin durumuna ilişkin ise  ayrıntılı bilgi vermediği belirtildi. 
 

 
ÖLÜ SAYISI 950 Mİ? KORKUNÇ İHTİMAL
 
Libya açıklarında önceki gece batan teknede 700 değil, 950 kaçak göçmen olduğu öne sürülüyor. Akdeniz’de tarihin en ölümcül faciası olarak nitelenen olaydan kurtulanların anlattıklarına göre, kaza anında 250 kadar kadın ve çocuk göçmen teknenin ambarında kilitliydi. 
 
Sadece geçen hafta 450 umut yolcusunun can verdiği Akdeniz’deki göçmen dramı, Cumartesi gecesi yaşanan son faciayla devam etti. 
İlk gelen bilgilere göre, 30 metrelik balıkçı teknesinde 700 kişinin olduğu kaydedildi. 
Ancak kurtarılan 28 kazazede göçmenden Bangladeşli birinin İtalyan savcılara anlattıkları, teknede 50’ye yakını çocuk, 200’e yakını ise kadın olmak üzere 950 kişinin olduğunu ortaya koydu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.