Akgün, Müzeyyen Senar'ın cenaze törenine katıldı

Akgün, Müzeyyen Senar'ın cenaze törenine katıldı
Büyükçekmece Belediye Başkanı D. Hasan Akgün, Türk Müziği'nin Divası Müzeyyen Senar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

 97 yaşında hayatını kaybeden "Cumhuriyet'in Divası" Devlet Sanatçısı Müzeyyen Senar, Bebek Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 Müzeyyen Senar'ın cenaze törenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Senar'ın kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl'a taziyelerini iletti.

 "Yeri doldurulamayacak bir sanatçı"

 Başkan Akgün, Müzeyyen Senar'ın yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunu söyledi. Bu yıl 16'ıncısı gerçekleşecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin birincisine de Müzeyyen Senar'ın katıldığını hatırlatan Başkan Akgün, "Sanatçı kimliğinin yanısıra müstesna bir insandı.

Bu özellikleriyle de zaten Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün beğeni ve takdirini kazanabilmiş bir sanatçımızdı. 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eseri sığdıran bu büyük insanı kaybetmek herkes gibi beni de derinden üzdü. Tek tesellimiz bundan 18 yıl önce almış olduğumuz bir meclis kararıyla Büyükçekmece'de bir sokağa Müzeyyen Senar'ın adını vermiştik. Böylelikle sayın Müzeyyen Senar Büyükçekmece'de de sonsuza kadar yaşayacaktır. Türk milletinin başı sağolsun" ifadesini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum