Akgün Strazburg’ta çalışmalara başladı

Akgün Strazburg’ta çalışmalara başladı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Strazburg’ta Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde çalışmalara başladı.
Başkan Akgün “Demokrasinin ve ülkemizin çıkarlarının korunması başlıca görevimiz olacak” dedi. 

 “Değişmeyen tek üyeyim”

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kongre yapısı ve işlevleri hakkında bilgi verdi. Akgün şunları söyledi: “Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi diye iki önemli kuruldan oluşmaktadır. Ben 2000 yılından beri 6 kişilik Türkiye Milli Delegasyonu’nun değişmeyen tek üyesiyim. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 1949 yılında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 47 ülke tarafından kurulmuştur. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen üyeler kongre toplantılarına düzenli olarak katılır.”

 Yerel demokrasinin kalbi burada atıyor

 Dr. Akgün, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, dünyada yerel demokrasinin kalbinin attığı yerdir. Yerel demokrasinin gelişmesine ve korunmasına en önemli katkıyı bu konsey sağlar. Dünyada yerel ve bölgesel sorunların giderilmesinde bu konsey önemli rol oynar” dedi.

Akgün sözlerine şöyle devam etti: “Kongre, yerel demokrasi için olmazsa olmaz olan Kopenhag kriterleri ve Avrupa yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na yönelik gelişmeleri ve aykırı gelişmeleri takip eder, aykırı gelişmelerin ortadan kaldırılması için mücadele eder. Kongre Avrupa Parlamentosunda görüşülen yerel ve bölgesel konuların altyapısını hazırlar.

Dünyada yerel demokrasinin gelişmesi ve uygulanışı bakımından ülkeleri izler ve her iki yılda bir hazırlanan izleme raporu Avrupa Konseyi’nde görüşülür, karara bağlanır ve sonuçlar izlemeye alınır.  Yerel demokrasinin olmazsa olmaz kurallara uygun gelişimini sağlamak için, lüzum görülen ülkelerde yerel yönetim seçimleri, bu konsey tarafından belirlenen komisyonlarca izlemeye alınır. Seçim süresinin ve sonuçlarının demokratik kurallar çerçevesinde işleyip işlemediği raporu hazırlanır. Kongre bunu değerlendirir ve o ülkenin izlemeye raporuna bunu ekler. Kongre, demokrasinin gelişmesi ve uygulanışı bakımından çok önemli görevler ifa eder.”

 
Kongre sonuna kadar çalışmalar sürecek

 
13 Ekim’de başlayan Kongre’nin açılışın töreninde yer alan Dr. Hasan Akgün 17 Ekim bitiş tarihine kadar kongre çalışmalarında Türkiye’yi temsil edeceğini belirtti. Dr. Akgün şunları söyledi: “ Türk yerel yönetimi hakkında, bizi ilgilendiren konularda ülkemizin çıkar ve menfaatlerinin savunulması bizim başlıca görevimiz olacak. Ayrıca lobicilik yapmak ve ülkemiz yerel yönetiminde özelliği olan program ve uygulamaların da bu platformda ortaya konulması bizim önemli görevlerimiz arasındadır. “

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum