AKP gözünü İstanbul'un yeşil alanına dikti!

AKP gözünü İstanbul'un yeşil alanına dikti!
İstanbul’un ikinci büyük yeşil alanı için tehlike kapıda,‘Yeşil düşmanı’ AKP, şimdi de gözünü Üsküdar’daki Validebağ Korusu’na dikti.

Ta­ri­hi Va­li­de­bağ Adi­le Sul­tan Kas­rı Öğ­ret­me­ne­vi­’nin de için­de ol­du­ğu 354 bin met­re­ka­re­lik ko­ru­da çev­re dü­zen­le­me­ pro­je­si kap­sa­mın­da oto­park ge­niş­let­me ça­lış­ma­sı baş­la­tıl­dı. 3.5 dö­nüm top­rak ze­min be­ton­laş­tı­rı­la­rak, mev­cut 150 araç­lık oto­park 500 araç ka­pa­si­te­si­ne çı­ka­rı­la­cak. Öğ­ret­me­ne­vi­ne ait oto­par­kın ge­niş­le­til­me­si için ko­ru ara­zi­si­ne mı­cır dö­kül­dü. Be­ton dö­kü­mü­ne ha­zır ha­le ge­len alan­da ça­lış­ma­lar hız­la sü­rü­yor.

20 BİN İMZA TOPLANDI

Çev­re­ci­ler ise oto­park in­şa­atı­na kar­şı ayak­lan­dı. Top­rak ze­mi­ne be­ton dö­kü­le­rek ya­pı­laş­ma­nın ilk adı­mı­nın atıl­dı­ğı­nı be­lir­ten Va­li­de­bağ Gö­nül­lü­le­ri Der­ne­ği, top­la­dı­ğı 20 bin im­za ile Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’na baş­vur­du. Der­nek Baş­ka­nı Arif Bel­gin, yıl­lar­dır ko­ru­nun ya­pı­laş­ma­ya açıl­ma­sıy­la il­gi­li gi­ri­şim­ler ol­du­ğu­nu söy­le­di. Baş­kan Bel­gin şöy­le de­vam et­ti:

“BETONLAŞMA SÜRECEK”

“Üs­kü­dar Be­le­di­ye Baş­ka­nı AK­P’­li Hil­mi Türk­men se­çim­den ön­ce ta­ri­hi ko­ru­nun ken­di­le­ri­ne tah­sis edi­le­ce­ği­ni ve ‘çıl­gın pro­je­’ ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ği­ni açık­la­mış­tı. Se­yir te­ra­sı, göz­lem ku­le­si, gö­let, an­fi ti­yat­ro ya­pa­ca­ğı­nı söy­lü­yor­du. Ama şu­nu unu­tu­yor bu­ra­sı park de­ğil, ‘ko­ru­’. Biz bu­ra­nın do­ğal kal­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. 1. De­re­ce SİT ala­nı olan ko­ruyla ilgili Ko­ru­ma Ku­ru­lu da önü­ne ge­len be­ton­laş­tır­ma pro­je­le­ri­ni onay­lı­yor. Oto­park­la baş­la­yan be­ton­laş­ma de­vam ede­cek. Bu oto­park ti­ca­ri kay­gı­lar­la bü­yü­tü­lü­yor. Bir ke­re dik­ti­ler göz­le­ri­ni ko­ru­ya ama mü­ca­de­le­miz sü­re­cek.”

Kıy­met­li ko­ru­ya İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si (İBB) de göz dikti. 2013’te ko­ru­nun ken­di­le­ri­ne tah­si­si için Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’na baş­vu­ran İB­B’­nin ta­lebi red­de­dil­di. İB­B’­nin bu yıl tah­sis için ye­ni­den baş­vu­ru yap­tı­ğı an­cak ce­vap ala­ma­dı­ğı öne sü­rül­dü.

“AKP YEŞİLİ KATLETTİ”

İm­za kam­pan­ya­sı­na ka­tı­lan Fun­da Kır­taş, “İs­tan­bu­l’­da da­ha faz­la ima­ra kar­şı­yım. AKP sem­pa­ti­za­nıy­dım ama AKP’nin en bü­yük yan­lı­şı ye­şi­li kat­let­mek ol­du. Partime tepkiliyim” de­di.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.