Ankara’ya mevsimin ilk karı düştü

Ankara’ya mevsimin ilk karı düştü
Bolu Dağı’nda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyorBolu Dağı’nda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyorBolu Dağı’nda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyorBolu Dağı’nda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Ülke genelinde etkili olan yağışlı hava Başkent'te kendini kar yağışı olarak gösterdi.

Özellikle Gölbaşı, Kızılcahamam, Çamlıdere ilçeleri ile İncek gibi şehrin yüksek semtlerinde kar yağışı etkili oldu.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi.  

Ankara’ya mevsimin ilk karı düştü

BOLU DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bolu Dağı’nda öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Lapa lapa yağan kar, D-100 Karayolu ve TEM geçişlerinde sürücülere zor anlar yaşattı. TIR’lar yol kenarlarında bekletiliyor.

Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışması yapmasına rağmen araçlar güçlükle ilerledi. D-100 Karayolu’nda İstanbul yönünde TIR’ların geçine izin verilmedi. TIR’lar, trafik ekipleri tarafından Elmalık mevkiinde durduruldu. TIR’lar, yol kenarlarında bekletiliyor. Trafik ekipleri güzergahta önlemlerini artırırken Karayolları ekipleri hem D-100, hem de TEM’de kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

VAN'DA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE YÜKSEK KESİMLERDE ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Van-Erciş Karayolu'nda etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
Kentte önceki gün etkisini artıran sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan bin 860 rakımlı Tasmalı Geçidi karla kaplandı.Ulaşımın kontrollü sağlandığı ve karayolunun kapanmaması için karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması başlattığı bölgede, yolun kayganlaşması nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

RİZE ARTVİN'E ÖNEMLİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji’nin Rize ve Artvin için yaptığı uyarı, şöyle: "Son 48 saatte Doğu Karadeniz’in doğusunda metrekareye 100 kg yağış kaydedilmiştir. Bu gece ve yarın (Çarşamba) akşama kadar Rize ile Artvin’in kıyı ilçelerinde metrekareye 50-75 kg daha yağış beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.