Arenamega'da kutlu doğum etkinliği

Arenamega'da kutlu doğum etkinliği
Küçükçekmece Belediyesi, 10 bin peygamber sevdalısı ile birlikte, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) yeryüzüne gelişini, Türkiye’nin en büyük gösteri merkezi ‘Küçükçekmece Arenamega’da kutladı.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü'nün işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen 'Diller O'nu (SAV) Söylüyor' özel etkinliğine, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Müftüsü Cemalettin Bal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'RAHMET YAĞMURUNDA SIRILSIKLAM OLALIM'

Hz. Muhammed'in (SAV) selamıyla sözlerine başlayan Temel Karadeniz, "1443 yıl önce yeryüzüne inen rahmet yağmuruyla çoraklaşan kalpler, zihin ve vicdanlar yeniden yeşerdi. O yağmurun adı Hz. Muhammed Mustafa (SAV) idi. Hepimizin o yağmurda sırılsıklam olmamızı diliyorum. Herkesin O'nun şefaatine ermesini diliyorum."dedi.

'ÜLKEMİZİN EN ÜCRA KÖŞESİNDE BİLE KUTLANIYOR'

İlçe Müftüsü Cemalettin Bal da yaptığı konuşmada,  en güzel Peygamber aşıklarının bizim coğrafyamızda yetiştiğine dikkat çekerek,  ülkemizin en ücra köşesine kadar her yerinde kutlu doğum haftasının kutlandığını söyledi.

NİHAT HATİPOĞLU VEDA HUTBESİNİ ANLATTI

Binlerce Peygamber sevdalısını buluşturan etkinlikte, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun kendine has üslubuyla Peygamber Efendimiz'in (SAV) Veda Hutbesini anlatması herkesi duygulandırdı. Beyazıt Camii İmamı Suat Göztok da Kuran-ı Kerim tilavetiyle katılımcıları manevi bir yolculuğa çıkardı.

HER DİLDE PEYGAMBER SEVGİSİ

Türkçe, Arapça, Boşnakça, İngilizce ve Kürtçe ilahilerin okunduğu konserde ise, Mustafa Demirci, Ender Doğan, Mesut Kurtiş, Zeyd Şoto, Grup Dergah ve Agah sahne alarak Peygamber Sevgisi'nin evrenselliğine vurgu yaptı. Bedirhan Gökçe'nin naatıyla renk kattığı gecede duygu dolu anlar yaşandı.

Program sonunda ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, konuklara çiçek vererek teşekkür etti. Vatandaşlara ise Küçükçekmece Belediyesi tarafından günün anlam ve önemine binaen lokum ve gül dağıtıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.