Atatürk Havalimanı'nda 'ebola' alarmı!

Atatürk Havalimanı'nda 'ebola' alarmı!
Ebola şüphelisi yolcu uçaktan alınıp hastaneye götürüldü.
 
 THY'nin İstanbul - Kayseri seferini yapacak uçağında Fildişi uyruklu bir yolcunun ateşinin yükselmesi üzerine, tedbir amaçlı olarak yolcu özel bir küvözle uçaktan indirilip ambulansla hastaneye götürüldü.
Fildişi'nden gelip Kayseri'ye gitmek için THY'nin tarifeli uçağına binen 5 kişilik ekipten biri, uçak kapıyı kapatıp hareket ettikten sonra yüksek ateşi ve kusması sonucu rahatsız olduğunu uçuş ekibine bildirdi. Bunun üzerine ekip, pilotla temasa geçti ve uçak kalkmadan önce pist başından geri döndü.

Uçağa gelen Havalimanı Sağlık ekibi ve Hudut ve Sahiller Sağlık ekipleri bu yolcuyu, uçakta ön bölmeye alarak muayene ettiler. Ancak sadece yüksek ateş nedeniyle teşhis konulamadığı için Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile temasa geçtiler.
Bu arada uçaktaki yolcular, arka kapıdan uçaktan dışarıya çıkartıldı. Boşalan uçağa bu kez ilaçlama yapmak için özel dezenfekte ekibi girdi. Uçağın ön bölmesinde bulunan hasta yolcu ise hastaneye sevk edileceği özel küvöze yerleştirildi. Hazırlıkların tamamlanmasından sonra uçak altına gelen UMKE ekipleri de özel giysilerini giyerek şüpheli hastayı ambulansa aldılar. Ambulans daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hareket etti.
Olayın geçtiği Boeing 737-800 tipi, 'Bitlis' uçağında yaşanan durum üzerine yolcular başka bir uçakla Kayseri'ye gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.