Atatürk rahatsız mı etti?

Atatürk rahatsız mı etti?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi'nin CHP'li üyesi Mesut Kösedağı, Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan 3 boyutlu Atatürk figürünün zabıtalar tarafından kaldırılmaya çalışılmasını verdiği yazılı soru önerges

Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) esnafı tarafından yaptırılan Atatürk figürü geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun fırtınadan dolayı zarar görmüştü. Zarar gören ve yıpranan figürü onardıktan sonra tekrar yerine yerleştirmek isteyen esnaflar ile İBB yetkilileri arasında gerginlik yaşanmış, Atatürk figürünün bulunduğu noktanın İBB sınırları içerisinde olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına karar verilmişti. Verilen kaldırma kararını İBB Meclis gündemine taşıyan CHP'li Mesut Kösedağı, “Atatürk figürünü sökün emrini zabıtalara kim verdi?” diye sordu.

 

Başka iş mi yok?

Atatürk figürünün kaldırılmasına yönelik verilen kararı eleştiren Mesut Kösedağı, “İBB'nin başka işi mi yok?” derken “Sanki İstanbul’un bütün sorunlarını çözmüşler gibi bir tek Atatürk'ün figürü gibi bir sorun kalmış gibi bununla uğraşıyorlar” dedi. İBB tarafından alınan kararın utanç verici olduğunu belirten Kösedağı, “İşin acı yönü ise kamu görevlilerinin Atatürk figürünü zorla ve oksijen kaynağı ile sökmek istemesidir. İBB zabıtaları kesinlikle sorumlulukları olmayan bir konuda olmalarına rağmen Atatürk ile uğraşıyorlar” ifadelerini kullandı. OSB içerisinde bulunan esnafların da konuyla ilgili oldukça tepkili olduğunu belirten Kösedağı, “Yol düzenlemesi sırasında ortada görünmeyen İBB Zabıtası iş bitiminden sonra Atatürk figürü konulmak istendiğinde ortaya çıkarak bölge esnafının ve halkının da tepkisini çekmiştir” dedi.

 

Topbaş çıkıp açıklasın

Konuyla ilgili eleştirilerini sürdüren Kösedağı, İBB Başkanı Kadir Topbaş'a da sorular sormayı ihmal etmedi. Topbaş'ın olup bitenden haberdar olup olmadığını sorgulayan Kösedağı, “Zabıtalar üzerine düşmeyen işlerler ne zamandır ilgileniyorlar? Topbaş çıkıp açıklasın” ifadesini kullandı. İstanbul'da bulunan ve sayısı yüzbinleri geçen Suriyelilere de değinen Kösedağı, “Bir sürü Suriyeli merdiven altında, kaçak iş yapıyor. Diğer yandan turistleri soyan kapkaççılar her yerde cirit atıyor. Zabıta bunlarla ilgilensin” dedi. Başkan Kadir Topbaş'ın konuyla ilgili kısa süre içerisinde açıklama yapması gerektiğini belirten Kösedağı, olayın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.