Avcılar Belediyesi’nin standı yoğun ilgi

Avcılar Belediyesi’nin standı yoğun ilgi
Eyüp Feshane'de Sivas Platformu’nun düzenlediği “Divriği Ulu Cami” konulu 'Sivas Günleri 2014' etkinliğine katılan Avcılar Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü.
29-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Eyüp Feshane'de Anadolu'nun yöresel özelliklerinin sergilendiği kültür mozaiği niteliğindeki 'Sivas Günleri 2014' etkinliği yapıldı.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar Belediyesi standını ziyaret ederek, standa gelen misafirlerle sohbet etti. Ardından, tek tek diğer stantları dolaşarak stant görevlileri ve ziyaretçilerle görüşüp bilgi alışverişinde bulundu.
YAŞADIĞI YERE SAHİP ÇIKMAKTIR
 Başkan Dr. Handan Toprak Benli, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sivas Platformu, Feshane’de kültürümüze çok önemli bir katkı sunmak amacıyla Sivas Günleri’ni düzenledi. 

Avcılar Belediyesi olarak biz de etkinlikte yerimizi aldık. İstanbul’lu Sivas’lıların tercihi, (Geldikleri yere) sadece yaşamak için değil, hizmet etmek içinde yarışmaktı ve sahip çıkmaktır. O nedenle de Nurettin Sözen gibi Sivaslı olarak İstanbul’a çok değerli hizmetler vermiş bir Belediye başkanımızda oldu. Sivas, Türkülerin söylendiği, ozanların yetiştiği güçlü edebiyata sahip olan bir kent… O nedenle de her ilçenin standına uğradığımızda ne kadar özgün olduğunu görüyoruz. Sivas büyük ozanlar (Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel gibi) çıkarmıştır. Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuncay Balcı da Feshane etkinliğine katılarak bize destek verdi.”
Kültür, geçmiş ile gelecek arasında kurulmuş bir köprü olduğunu söyleyen Başkan Dr. Toprak Benli, “Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınmıştır. Yani dünyanın sahip çıktığı değeri bizimde tanıyıp, tanıtıp geçmişten bize bırakılan mirasımız korumalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.