Avcılar Kaymakamı muhtarlar ile buluştu

Avcılar Kaymakamı muhtarlar ile buluştu
Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer başkanlığında gerçekleştirilen muhtarlar toplantısı, Avcılar Öğretmen Evi’nde yapıldı.

   Avcılar’da periyodik olarak yapılan muhtarlar toplantısı, Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantının bu oturumdaki gündemini “Muhtarlık kalkıyor mu?” sorusu oluşturdu.
Her birinin ilçe nüfusundan daha fazla vatandaşla muhatap olduğu, yetkileri kısıtlı, sorumlulukları ağır mahalle muhtarları toplantıda sıkıntılarını, sorunlarını Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer ile paylaştı.
Değişik bir muhtarlık sisteminin geldiğini belirten Kaymakam Tuncer, “Yapılan çalışmalara göre belediye sınırları içerisinde görev yapan mahalle muhtarları ile köy muhtarlarının yetkileri, özlük hakları yeniden düzenleniyor. Muhtarlık sisteminin değişiminden 17 bin muhtar etkilenmiş olacak. Muhtar Dernekleri Federasyonu’nun birer üyesi olan Avcılar Mahalle muhtarları Derneği şu an Türkiye de 36 bin köy, 17 bin mahalle muhtarı var. Yapılan düzenlemeler 53 bin muhtarı olumlu ya da olumsuz etkileyecek. Konu yoğun bir şekilde görüşülüyor. Avcılar İlçemizde de görev yapan on mahallenin muhtarı konuyu yakından takip ediyor” dedi.
“Muhtarlarımızın çalışmalarını bizi rahatlatıyor”
Kaymakam Tuncer, birlik ve beraberlik içerisinde görevlerini ifa eden muhtarların çalışmalarının kendilerini son derece rahatlattığını dile getirerek, “O mahallede bizim adımıza görevi üstelenmesi bizlerin daha huzurlu görev yapması demektir. Çalışmalarınızdan son derece memnunuz, yeni düzenlemeler ile de görev ve yetkiler neyi emrediyorsa ise biz ona göre görevlerimizi hassasiyetle yerine getiririz diyerek mahallelerde vatandaşlarla iç içe olunabilecek toplantıların düzenlenmesi talimatını muhtarlara vererek, dertleri yerinde tespit edelim ki çözümü kolay olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.