Avcılar’da anlamlı etkinlik

Avcılar’da anlamlı etkinlik
Avcılar Belediyesi tarafından “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
Marmara Caddesi’nde zabıta kıyafeti giymiş Down sendromlu çocuklar ve tüm katılımcıların bando eşliğinde yürüyüşü ile başlayan etkinlikte, katılımcılar “+1 fazlayız” yazılı şapka ve tişörtlerle yürüyerek, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü”ne dikkat çektiler.

Sevgi Çocuklarını Hep Birlikte Büyütelim


Katılımın yoğun olduğu etkinlik havuz meydanında devam etti. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli burada yaptığı konuşmada, Down sendromlu çocukların birer sevgi çocuğu olduğunu belirterek; “ Down sendromlu sevgi çocuklarımız, insanlara iyiliği ve sevgiyi öretmek için dünyaya gelmişler. Onlar bize iyi olmayı, sevgiyi, hoşgörüyü, mutluluğu öğretiyorlar. Sevgi çocuklarımızı anlayalım, onlarda sevgiyi, insanoğlunun kötülüklerden nasıl uzak kaldığını görelim. Toplum olarak sevgi çocuklarımızı hep birlikte büyütelim. Hayata +1 katmak adına bugün bizimle olduğunuz için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Down Sendromuna Balon Uçurarak Dikkat Çektiler

Down sendromlu çocuklar daha sonra Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ile birlikte down sendromuna dikkat çekmek amacıyla balon uçurdu. 
Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmaya, toplumu bilinçlendirmeye, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemeye, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğin ardından, çocuklar müzik eşliğinde eğlendiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.