Avcılar’da “Çanakkale Platosu” açıldı

Avcılar’da “Çanakkale Platosu” açıldı
Avcılar Belediyesi “Çanakkale Destanı Platosu”nu açtı.
Avcılar Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Çanakkale Savaşı’nda yaşanan direniş öyküsünü canlandıran “Çanakkale Destanı Platosu” açıldı.
Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nin arkasındaki Kültür Park’ta kurulan “Çanakkale Destanı Platosu”nun açılışını, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan yaptı.

Başkan Dr. Handan Toprak Benli burada yaptığı konuşmada; “Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünde emperyalist işgale karşı direnişin destanını yazan, liderliğiyle dünya tarihine geçen, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve birlikte vatanı uğruna canını esirgemeyen aziz şehitlerimizi gururla ve minnetle anıyorum. Çanakkale Deniz Zaferi önemli bir taktik savaşı ve bir kahramanlık destanı olarak Kurtuluş Savaşımızın kazanılması ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda en önemli dönemeçtir. Bu şanlı savaşta neler yaşanmış, ne tür acılar, çileler çekilmiş, hangi zor şartlarda savaşılmış, bu vatan müdafaası ne şekilde yapılmış… İşte tüm bunları anımsamak ve anımsatmak için binlerce şehit verdiğimiz savaşı canlandıran ‘Çanakkale Platosu’nu halkımıza sunuyoruz” dedi.

Vatandaşların beş gün boyunca ziyaret edebileceği platoda; temsili şehitlik anıtı, sargı yeri, savaşta kullanılan savaş aletleri, 57. Alay Şehitliği ve anıtı, Seyit onbaşı ve topu, karavana çadırı ile müze minyatürleri yer aldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği “Çanakkale Destanı Platosu”nun açılışında Avcılar Belediyesi Çoksesli Gençlik Korosu da mini bir konser verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.