Babamın emeğini peşkeş çektirmem

Babamın emeğini peşkeş çektirmem
İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan Okmeydanı sakinleri, tapularını almak için eylem yaptı. 50 yıldır Okmeydanı’nda oturduğunu vurgulayan ve tapusunu alamayan Ümit Çakır, “Ben babamın emeğini Erdoğan’ın oğluna peşkeş çektirtmem" dedi

2981 Sayılı İmar Affı Yasası ile tapu tahsis belgesi sahibi olan ancak o günden bugüne kadar tapularını alamayan Okmeydanı sakinleri, tapu taleplerini dilekçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Belediye önünde yapılan açıklamada, “ Bize tapu sorunun çözeceğiz diyen siyasiler bugüne kadar sorunlarımızla ilgilenmiyor. Yasa, imar ıslah planlarını yaptıktan sonra ilçe belediyelere yetki veriyor. Tapu talebinde bulunan komşularımıza, ‘İlçe belediyelerin yetkisi yok. Gidin tapularınızı büyükşehirden isteyin’ diyorlar. İlçe belediyeleri sorumluluktan kaçamazlar. Sorumluluktan kaçamazsınız" denildi.


Kentsel dönüşüme karşı değiliz

50 yıldır Okmeydanı’nda oturan Ümit Çakır, “Ben babamın emeklerini Erdoğan’ın oğluna peşkeş çektirtmem. Yıktıkları mahaleleri daha yapmadılar. Oraları önce halka teslim etsinler, görelim. Güvenimizi kazansınlar. İstediklerini verelim.” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüme karşı değiliz
Piyalepaşa Mahallesi’nde oturan Ümit Çakır, Okmeydanı’nın Sulukule gibi olmasını istemediklerine dile getirerek “İlk toplantı yapıldığında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ‘Tapu tahsis belgenizi tapuya dönüştüreceğiz’ dedi. Her toplantıda söylemleri değişti. Misbah’a güvenimiz kalmadı. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Ama yerimizden yurdumuzdan edilmek istemiyoruz” sözlerini paylaştı.

Makamıyla övünmesin
Semt sakinlerinden Emine Tekbaş ise, “Fakir zümreyiz. Tayyip Erdoğan fakirlikten gelmiş ama fakirlerin kıymetini bilmiyor. Şimdi makamı ile övünmesin. Allah ona tacını tahtını yıkacak. Verilen sözler tutulmadı. Başkan olmak işçiye, emekliye sözler verdi ama tutmadı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.