'Bayram eğlenceleri iptal'

'Bayram eğlenceleri iptal'
AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, "Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptali söz konusu değil. Ancak eğlencelerin olmaması yönünde AK Parti belediyelerine genelge gönderdik" dedi.
AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, MYK sonrası gazetecilere açıklamada bulundu.

29 Ekim cumhuriyet bayramı eğlencelerinin iptal edildiğini açıklayan Atalay, şunları ifade etti: "Bugün acı bir olay yaşıyoruz. Ermenek'te bir maden ocağın su bastı. Halen içerde 18 vatandaşımızın olduğu yönünde bize gelen bilgiler arasında. bugünkü MYK'da genel konumuz buydu.


Bakanlarımız tüm kurumlaırmız elden gelen gayreti gösteriyorlar. Son durumu öğrenmek için Enerji Bakanımız'la görüştüm. İçeride bir miktar su var. Çalışmalar devam ediyor. Dileğimiz vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılması. Tüm hassasiyetimiz Ermenek'teki vatandaşlarımızın kurtarılmasıdır.

Cumhuriyet Bayramı'na böyle bir üzüntüyle giriyoruz. İnşallah vatandaşlarımız kurtarılır ve üzüntümüz büyümez.

Yerel Yönetimler Başkanlığımız bütün belediyelerimize genelge gönderdi. Tabii Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bazı yerlerde kutlamalar, eğlenceler vardı, o eğlencelerin tamamı şu anda iptal edildi ama ülke genelinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına tabii hepimiz katılacağız, bütün belediyelerimiz de katılacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra da Başbakanımız Ermenek'e gidebilir." Peşmergeler'in geçişiyle alakalı soru sorulması üzerine, Atalay, "Bugünkü toplantımızda bu konu yoktu. Gelişmeler oldukça bilgiler paylaşılacaktır" şeklinde cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.