Benli kadına dönük şiddeti Almanya'da anlattı

Benli kadına dönük şiddeti Almanya'da anlattı
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Frankfurt’ta, kadına dönük şiddeti anlattı.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen “demokrasi” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.
Almanya Türk Öğrenciler Birliği’nin, Frankfurt’ta eğitim veren Interkulturelle Schule Rhein Main’da düzenlediği panelde konuşan Başkan Dr. Toprak; konuşmasının büyük bölümünde kadına yönelik şiddetten bahsetti.

Kadına Yönelik Şiddet Birden Gelişmedi

Kadına yönelik şiddetin birdenbire ortaya çıkan bir şey olmadığının altını çizen Dr. Handan Toprak, “Uzun yıllardır devam eden bir sürecin sonuçlarını görüyoruz. Ben, yıllardır hem bir kadın siyasetçi, hem de doktor olarak bu konuyla savaştım ve hâlâ uğraşmaktayım. Şiddete maruz kalan kadınlar şikayetçi olursa cezalandırılacaklarını ya da öldürülebileceklerini düşünüyorlar. Bu anlamda yapmamız gereken önce kadınlarımıza eşit ve güvende olduklarını hissettirmektir. Belediye olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi, bu konuda tüm tedbirlerin alınması için çalışmalar yapmaktayız” şeklinde konuştu.
Kadın Sığınma Evleri ve Rehabilitasyon Merkezleri Kuruyoruz
Kadın sığınma evleri ve rehabilitasyon merkezleri kurulması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Dr. Toprak, “Bizim Avcılar’da kuracağımız kadın sığınma evinin adı, 'Özgecan Aslan Kadın Sığınma Evi' olacak. Şiddetin en acımasızına maruz kalan Özgecan'ın adı, burada yaşatılacak” dedi.
Çocuklara Cinsiyet Eşitliği Eğitimi Verilmeli
Avcılar Belediyesi’nin bunun dışında kadının sosyal yaşama katılmasını teşvik eden birçok çalışması olduğunu dile getiren Başkan Dr. Toprak, “Kadınların toplumsal yaşamda var olabilecekleri, işlerine, okullarına gidip gelebilecekleri, toplu taşıma araçlarına rahatlıkla binebilecekleri rahat bir sosyal ortam sağlamak zorundayız. Kadın sığınma evlerinin yanı sıra kadınlarımız için acil durumda koruma ve rehabilitasyon da büyük önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki her toplumsal gerçeğin arkasında eğitim yatmaktadır. Çocuklara okullarda cinsiyet eşitliği yönünde eğitim verilmelidir. Biz Avcılar’da çocuk evleri de açtık ve 4-6 yaşındaki çocuklarımıza cinsiyet eğitimleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Dr. Toprak Benli, Hessen Eyalet Meclisi’nde Türk kökenli milletvekilleri  ve Almanya Sosyal Demokrat Parti Belediye Başkanları ile bir araya geldikten sonra Türkiye’ye döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.