BEYLİKDÜZÜ’NDE MUSTAFA KEMAL AKŞAMI

BEYLİKDÜZÜ’NDE MUSTAFA KEMAL AKŞAMI
Bilinmeyen yönleriyle Atatürk’ü İlknur Kalıpçı Güntürkün Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde anlattı. Beylİkdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü’nde bulunan sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği söyleşide “Bilinmeyen Yönleriyle Atatürk”ü Prof. İlknur Kalıpçı Güntürk

Beylikdüzü Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin Beylikdüzü Şubelerinin düzenlediği söyleşide Prof. İlknur Kalıpçı Güntürkün, 17 senedir yaptığı araştırmaları derlediği belge ve anıları tiyatral bir söyleşiyle anlattı. Güntürkün, 1985 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Atatürkçülük Eğitimi’ni tamamlamış ve yaptığı çalışmalarıyla 1996 yılında T.C Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Başkanlığı Haberleşme Üyeliği’ne seçilmiş araştırmacı. Elde ettiği belgeler ve bilgileri, yurtiçi ve yurtdışında pek çok merkezde uyguladığı bir metotla konferanslar halinde sunan Atatürk sevdalısı Güntürkün, bu kez Beylikdüzü sakinlerini etkisi altına aldı.

İzlemeye gelenlere “Sadece yaka değil, beyin ve gönül Atatürkçüleri hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Güntürkün, asker ve devlet adamı olan Atatürk’ü değil, araştırmaları sırasında tanıştığı ikinci Atatürk’ü anlattı. İnsani yönü ve esprileriyle sadece Türk milletini değil tüm dünyayı etkileyen Atatürk için “En büyük düşmanının bile kendisine saygı duymasını sağlamış bir insandır” ifadelerini kullandı. Dünya büyükleri ile olan diyaloglarına kadar birçok detayın anlatıldığı söyleşide, hem anılar hem de anıları anlatışıyla sanki izleyicilere yaşatan Güntürkün pür dikkat dinlendi.

Ben sizin Mustafa Kemalinizden feyz alıyorum”

Güntürkün, Mustafa Kemal’in her konu hakkında fikirleri ve çözümleri olduğunu hatta bunları yazıya döktüğünü ifade etti. Günümüze kadar gelen bu belgeleri kullanırsak varolan eğitim ve ekonomi sorunlarını 6 ya da 9 ay gibi kısa bir sürede çözülebileceğini belirtti. Bunu ise Amerikalı bir ekonomistin “Ben sizin Mustafa Kemalinizden feyz alıyorum” dediği bir anıyla anlattı.

Vatan hudutlarından fikir hudutlarına sıçrayabilen bir insan

İlknur Kalıpçı Güntürkün, sözlerini dünya tarihi boyunca sadece Mustafa Kemal’e verilen “Kültür Antropoloğu” sıfatı içinse vatan hudutlarından fikir hudutlarına sıçrayabilen bir insan diyerek tamamladı. Söyleşi Beylikdüzü Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin Güntürkün’e verdiği çiçekle son buldu. Ayakta alkışlanan Güntürkün, sahneden ayrılırken Atatürk portresine dönerek selam verdi ve alkışladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.