BİR YILDA 900 BİN AĞAÇ KURTULDU

BİR YILDA 900 BİN AĞAÇ KURTULDU
2014 yılında temizlik araç filosunu yenileyerek, haftada 3 gün olan çöp gününü 6 güne çıkaran Küçükçekmece Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor.
2006 yılında başlattığı geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ambalaj atığı miktarını 106 tondan, günümüzde 62 bin tona kadar artıran Küçükçekmece Belediyesi, çalışmalarıyla aynı zamanda geri dönüşümle ilgili büyük bir farkındalık oluşturdu. 

HEM EKONOMİYE HEM ÇEVREYE KATKI

Sitelerde oluşturulan geri dönüşüm noktaları ve ilçenin en işlek merkezlerine yerleştirilen konteynırlar, Küçükçekmeceliler tarafından da bilinçli bir şekilde kullanılıyor. Belediye yaptığı geri dönüşüm çalışmalarıyla hem çevreye hem ekonomiye büyük bir katkı sağlarken, yılda 887.400 adet çam ağacının kesilmesinin önüne geçilmiş oluyor.

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANACAK

Konuşmasında dönüşümle ilgili çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de yapılan çalışmalara verdikleri destek ve duyarlılıklarından dolayı Küçükçekmecelilere teşekkür etti. 
Geri dönüşümle ilgili çalışmalarına hız kazandıracak olan Küçükçekmece Belediyesi, 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında da okullara dağıtılmak üzere 100 adet Atık Pil Toplama Makinesi temin ederek, ilçenin herhangi bir noktasında 1. Sınıf Atık Merkezi oluşturmayı hedefliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.