Bitlis'te 3 polis şehit oldu

Bitlis'te 3 polis şehit oldu
Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu 3 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.
Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu 3 özel harekat polisi şehit oldu, 2 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre olay, Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkisinde bulunan polis kontrol noktasına, gece saatlerinde teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Noktada görevli polislerin anında karşılık vermesi üzerine, teröristler gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı.

Saldırının ardından olay yerine takviye olarak giden özel harekat polislerinin içinde bulunduğu zırhlı araçlardan biri, çatışma bölgesine yaklaşık 600 metre kala virajı alamayarak devrildi. Kazada, araçta bulunan 5 özel harekat polisi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı polisleri hastanede ziyaret eden Bitlis Valisi Orhan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kontrol noktasına yapılan taciz ateşinden dolayı olay yerine intikal etmeye çalışan zırhlı aracın yaptığı kazada, araçta bulunan 5 polisten 3'ünün şehit olduğunu belirtti. Şehit polislerin Eyüp Emre Kan (Elazığ), Fatih Sağır (Çorum-İskilip) ve Mustafa Arslan (Hatay-İskenderun) olduğu açıklandı. Öztürk, teröristlerle herhangi bir çatışma yaşanmadığını vurgulayarak, yaralı polislerin tedavisinin devam ettiğini söyledi. Saldırıda kullanılan roketatarın, polis noktasını çevreleyen tel örgülere çarparak parçalandığını anlatan Öztürk, teröristlerin, saldırı sonrası kaçtığını ifade etti.Şehit polislerin naaşının, sabah saatlerinde düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderileceği öğrenildi. Kazada yaralanan polislerin ise Bitlis Devlet Hastanesinde tedavileri devam ediyor.





YUKARIDAKİ: Bitlis'te 3 polis şehit oldu...  Başlıklı haber ile ilgili düzeltme metni aşağıdadır:


DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Çeşitli ulusal ve yerel basın yayın organlarında ''Bitlis'te 3 polisin şehit olmasının ardından ortaya çıkan skandal Talimat'' başlığıyla '' Bölge için çok kritik bir yer olan mevkide yıllardır kobra araçları ile polisin devriye attığı, 3 gün önce Emniyet Müdürünün '' çok yakıt tüketiyor'' gerekçesiyle devriyee aracını iptal ettirdiği belirtildi. Devreye (doğrusu ''devriye'' olmalıdır ki, tüm haberlerde kelime hatalı kullanılmıştır.) aracının bölge olmaması nedeniyle teröristlerin bölgeye bu kadar kolay yaklaşarak rahatça saldırı düzenleye bildiği ifade edildi.'' şeklinde habere yer verildiği görülmüştür. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.

27. 09. 2014 günü saat 21 30 sıralarında meydana gelen hain saldırının olduğu Bitlis -Diyarbakır üzerinde bulunan polis kontrol noktasında trafik, kaçakçılık ve terör ile ilgili konularda görevlilerimiz tarafından uygulama ve denetimler etkili bir şekilde yapılmaktadır. Bölücü terör örgütünün en büyük finans kaynağı olan uyuşturucu sevkiyatı ve kaçak sigara ticareti kapsamında, kaçakçılık ve organıze suçlar şube müdürlüğü görevlilerimiz ce bu noktada yapılan çalışmalar sonucu, geçen yılın aynı dönemine göre iki kata aşan oranda yaklaşık 400 kilo eroin ve 25 milyon paketin üzerinde kaçak sigara ele geçirilmiştir. Yasa dışı terör örgütünün finans kaynaklarına vurulan bu darbeden rahatsız olmuştur. Ayrıca bölgede yaşanan gelişmelere bağlı olarak sadece kobra araçlar değil tüm zırhlı araçlarımız. ile devriye ve hassas noktalar da bekleme görevlerine ağırlık verilmiştir. Kobra ve zırhlı araçlarımızın yakıt istihkakları sınırsızdır. Son 15 günlük dönemde bu araçlarımızın yakıt harcaması yapılan görevlendirmelere bağlı olarak yüzde 20 oranında artmıştır. Bu sayede ilimizde çeşitli yasadışı eylemler tevessül etme girişiminde bulunan yasadışı terör örgütü mensuplarının ve eylemcilerinin her türlü girişimlerine anında müdahale edilerek etkili bir şekilde karşılık vermiştir. Nitekim kontrol noktamız da yapılan saldırıya görevlilerimizce ve orada bulunan zırhlı araçlarımız tarafından anında karşılık verilerek, saldırı ertas bertaraf edilmiştir. Ancak, yüksek görev bilinci ve kararlılık ile hareket ederek olay mahaline takviye olarak gitmeye çalışan zırhlı aracımızın kaza yapması sonucu 3 personelimizin şehit olması bizleri son derece üzmüştür.
Netice olarak, aynı kaynaktan yayıldığı açıkça belli olan asıl amacının emniyet teşkilatı personelimizin moral ve motivasyonunu engellemeye dönük olduğu düşünülen bu haberin tamamen asılsız olduğu ortaya çıkmaktadır.
5187 sayılı basın kanunu nun 14 üncü maddesi gereğince yukarıda belirtilen düzeltme ve cevap metninin yayınlanması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini rica ederim.
Orhan ÖZTÜRK
Bitlis Valisi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.