"BİZ İNANÇ SAHİBİ KİTLEYİZ"

"BİZ İNANÇ SAHİBİ KİTLEYİZ"
Melih Gökçek, AK Parti ile CHP arasında yapılacak bir koalisyonu istemeyen bir numaralı kişi olduğunu belirterek, "CHP ile koalisyon AK Parti'nin siyasi intiharı demektir" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek katıldığı bir televizyon programında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Gökçek,"AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapmasını kesinlikle istemiyorum. CHP ile koalisyon, AK Parti'nin siyasi intiharı demektir" diye konuştu.

TASFİYE EDİLECEK İSİMLERİ OKUDU

Başkan Gökçek, erken seçim olması halinde CHP'de ön seçim yapılmayacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı CHP milletvekillerini tasfiye edeceğini söyledi. Gökçek, tasfiye edileceğini ifade ettiği milletvekillerin isimlerini de canlı yayında tek tek okudu.

KOALİSYON KURULMASI ÇALIŞMALARI

Sunucu Yıldırım'ın, "AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapması konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz böyle bir koalisyon ister misiniz?" şeklindeki sorusuna Başkan Gökçek, "Ben çok açık ve net olarak söylüyorum. AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapmasını arzu etmeyen bir numaralı kişiyim" diye yanıt verdi.

"BİZ İNANÇ SAHİBİ KİTLEYİZ"

Seçimin ardından gerçekleştirdiği ziyaretlerde AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapması konusunda yoklamalar yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, vatandaşların bu koalisyona sıcak bakmadığını dile getirerek şunları söyledi: "Biz inanç sahibi bir kitleyiz. Melih Gökçek gibi AK Parti'ye gönül veren milyonlar var. İnancımıza, değerlerimize ve kutsalımıza açık açık düşmanlık edenleri dost edinemeyiz. Bu, inancımızın gereğidir. Çünkü onların düşmanlıkları bizim şahsımıza değil, bizim inancımızadır. Birinin inancıma açıkça düşmanlık yaptığını bildiğim halde onu dost ilan edersem, onlarla ittifak edersem, doğru yoldan saptığıma inanırım. Bu yüzden ben CHP ile ittifak yapamam. Benim gibi düşünen milyonlarca AK Parti'li var. Dolayısıyla bizim CHP ile koalisyon kurmamız. AK Parti'nin aynı zamanda siyasi intiharı demektir."

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.