Bu hayat sadece bizden ibaret değil!

Bu hayat sadece bizden ibaret değil!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyonu başkanlık seçimi tüm oda başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Göreve ikinci defa seçilen Başakşehir Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, belediyelere destek çağrısında bulundu. 20 sene sonra yiye
Tek Liste ile gidilen seçimde tüm oda başkanlarının oy birliği ile tekrar seçilen TZOB İstanbul İl Koordinasyon Başkanı ve Başakşehir Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir konuşmasında projelerini anlattı. Demir, “Projelerimizin bir tanesi Esenyurt Belediyesi sınırları içinde. Belediyenin tarafımıza tahsisi ettiği taşınmaz üzerinde yapılan Kurban Adak Kesim ve Satış Merkezi. İstanbul'da ahşap ve bakımsız barakalarda, hijyenik olmayan ortamlarda kesilen adaklık kurbanlar modern tesislerde toplanacak. Günde 4 bin adak kurbanın kesildiği kent, ilk adak kesim merkezine kavuşacak" dedi. Demir, merkezin günlük kapasitesi 1.000 küçük, 300 de büyükbaş adak kurbanı olarak planlandığını vurguladı.
Organik ürün bulamayacağız


İlçe belediyelerin bu tür projelere daha çok destek vermesi gerektiğini vurgulayan Demir, "Yeni satış noktaları kurup aradaki komisyoncuları kaldıracağız. Hem köylü hem de tüketici vatandaş faydalanacak. Belediyelere sesleniyorum; duyun Ziraat Odalarının sesini. Halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile odalara yardım ve desteklerinizi bekliyoruz. 20 sene sonra yemek için çok ararız organik ürünleri. Bu hayat sizlerden bizlerden ibaret değil gelecek kuşaklara kötülük yapıyoruz" diye konuştu.



Hem tüketici hem üretici kazanacak

Ömer Demir konuşmasının sonunda çiftçilerin ürünlerini tüketiciye ulaştırmakta yardımcı olacaklarını ifade ederek, "Belediyelerden yerler tahsis veya kiralama yolu ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylü ve çiftçilerimizin ürünlerine direk köylüden yani üreticiden tüketiciye ulaştıracağız. Yeni satış noktaları kurup aradaki komisyoncuları kaldıracağız. Hem köylü hem de tüketici vatandaş faydalanacak. Belediyelere sesleniyorum; Ziraat Odalarının sesini halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile odalara yardım ve desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu. Demir, konuşmasının sonunda ise bu projelerimiz artarak devam edecektir" açıklamasını yaptı.

Tek liste ile gidilen seçim sonucunda ise Ömer Demir başkanlığın da oluşan TZOB İstanbul İl Koordinasyon kurulunda şu isimler yer aldı.TZOB İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanlığına  Başakşehir Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, Başkan Vekilliğine Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Sekreterya Üyeliğine Eyüp Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Acar oy birliği ile seçildiler. TZOB İstanbul il koordinasyon merkezinde gerçekleşen seçime İstanbul ilçe Ziraat odalarının tüm oda başkanları da hazır bulundular. Katılımcılar arasında Arnavutköy Ziraat odası başkanı Halil Şenel, Sarıyer Ziraat Odası başkanı Bilgin Çakıroğlu, Büyükçekmece Ziraat Odası başkanı Sezgin Erçağ, Beykoz Ziraat Odası başkanı Oğuzhan Atasayın, Kartal Ziraat Odası başkanı Orhan Onar ve Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.