Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?
Bugün Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.
  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sabah ve gece saatlerinde; İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Marmara’nın güneydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, bölgelerin yükseklerinde orta kuvvette zirai don olayı beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 23 Nisan'da ülke geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey, ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sabah ve gece saatlerinde; İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Marmara’nın güneydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, bölgelerin yükseklerinde orta kuvvette zirai don olayı beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde hafif don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI

BURSA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(10)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası yağmurlu.(13)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu.(14)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(18)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu.(21)

MERSİN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(19)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(10)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(6)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(9)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.(4)

KARS: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.( 2)

MALATYA: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(16)

GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(13)

ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(16)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.