Büyükçekmece - Mudanya feribot hattı kuruluyor

Büyükçekmece - Mudanya feribot hattı kuruluyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle Bursa-Mudanya arasında ilk etapta günde karşılıklı birer sefer yapılacak.

Ekim ayı 1. oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, Büyükçekmece-Mudanya arasında feribot hattı protokolü için Belediye Başkanı Hasan Akgün'e yetki verdi.

 

İlk etapta karşılıklı 1 sefer yapılacak

 

Ekim ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediyesi önemli kararlara imza attı. Meclise ek gündem maddesi olarak gelen Bursa Büyükşehir Belediye ile Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Büyükçekmece - Mudanya arası feribot hattının hayata geçebilmesi için belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e yetki verdi. Mecliste konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Mimarsinan iskelesi ile Bursa'nın Mudanya ilçesi arasında gerçekleştirilecek olan feribot hattına yönelik çalışmaların tamamlandığını ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağını belirterek; "Büyükçekmece-Mudanya arasındaki feribot hattı için çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Resmi çalışmaların son ayağı olan protokol aşamasına geldik. İlk etapta Büyükçekmece ve Mudanya arasında günde bir kez karşılıklı sefer yapılacak" diye konuştu.

 

"Trafik ve park sorunu yaşanmayacak"

 

Feribot seferlerinin başlamasıyla birlikte bölgede trafik ve park sorunu yaşanmaması için gerekli proje ve önemlerin hazır olduğunun altını da çizen Başkan Akgün, "Bu feribot seferinin İstanbul halkından büyük rağbet göreceğine inanıyorum. Yakın zaman sonra sefer sayıları daha da artacaktır. Bu projeye emek veren herkese Büyükçekmece halkı adına teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Akgün'ün konuşmasının ardından belediye meclisi oybirliğiyle başkanlık makamına protokol yetkisi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.