Büyükçekmece’de ‘Pita Gecesi’ coşkusu

Büyükçekmece’de ‘Pita Gecesi’ coşkusu
Büyükçekmece Belediyesi ve Büyük Mübadele Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Geleneksel Pita Gecesi" Büyükçekmece Belediyesi Dalyan Sanat Kafe’de gerçekleşti.

Her bölgeden katılım oldu

Büyükçekmece, Mimarsinan, Tepecik, Celaliye, Güzelce, Kamiloba bölgeleri ve Çatalca'da yaşayan mübadillerin katıldığı geceye, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eşi Hatice Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, eşi Nurdan Kara ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar, Büyük Mübadele Derneği Başkanı Nergiz Şahin katıldı.

“Her zaman sizin yanınızdayım”

Pita Gecesi’nin ev sahipliğini yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bir dramın yaşandığı dönem olmakla birlikte, mübadele aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ulus devletin doğuşudur” dedi.

Kocaman bir aile olarak bu akşam burada sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyum diyen Başkan Akgün, “O dönemde 18 bin kişi Büyükçekmece çevresine gelmiş ve yerleşmiş. O günlerde yaşanan dramı biz şimdi kültür, sanat ve işbirliği köprüsüne çevirdik. Bundan sonrada geleneklerinizi ve kültürünü yaşatabilmeniz için her zaman sizlerin yanında olacağım” ifadesini kullandı.

Gelecek yıl Çatalca’da buluşulacak

Başkan Akgün’den sonra konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bir sonraki buluşmanın Çatalca’da yapılacağını belirterek; “Bu akşam burada duayen belediye başkanı olan Dr. Hasan Akgün’ün misafiri olduk. Bu davet bizleri sizlerle buluşturdu. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Renkli görüntülerin yaşandığı geceye katılan mübadiller söyledikleri şarkılar ve oyunlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.