"Büyükçekmece’de yeşil alanlara hayran olduk"

"Büyükçekmece’de yeşil alanlara hayran olduk"
Büyükçekmece Belediyesi şehir planlarını inceleyen Gelsenkirchen Belediyesi Şehir Planlama Dairesi uzmanları Büyükçekmece şehir planlarının yeşil alan açısından kusursuz ve son derece özverili hazırlanmış olduğunu belirtti.

Dünya ortalamasının üstünde 

Gelsenkirchen – Büyükçekmece Dostluk Derneği heyetiyle birlikte Büyükçekmece’ye gelen uzmanlar, planlamayı gördükten sonra kentte gezilerde de bulundu. Uzmanlar, Büyükçekmece’de yer alan yeşil alanlara dikkat çekerek tabiatın korunması konusunda gösterilen hassasiyete, yeni parklar ve yeşil alanlar oluşturulmasına hayran kaldıklarını belirtti. Uzmanlar, Büyükçekmece’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının dünya ortalamasının bile üstünde olduğuna dikkat çekti. 
"Şehir çok güzel planlanmış"
Gelsenkirchen – Büyükçekmece Dostluk Derneği Başkanı Rüdiger von Schönfeld de iki belediyenin şehir plancılarının da bir araya gelip karşılaştırmalı planları ve projeleri saatlerce incelediklerini belirtti. Rüdiger von Schönfeld, “Büyükçekmece’de yeşil alanın dünya ortalamasının üzerinde olduğunu gördük. Ben zaten bunu biliyordum. Arkadaşım Dr. Hasan Akgün’ün çalışmalarını yakından takip ediyorum. Ama uzman heyetin bunu görmesi çok önemli. Heyet, Almanya’ya dönünce bu konuda rapor hazırlayacak. Şehir çok güzel planlanmış. Bence yeşil alan standartları en iyi yaşanacak şehirler arasında. Ayrıca bina yüksekliğinin sınırlanması ve şehir dokusunun korunmuş olması da çok önemli” dedi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.